Napi tudományos: ilyen furcsán nézhettek ki a dinoszauruszok

Mindannyian tudjuk, hogyan ábrázolják a dinoszauruszokat olyan klasszikusok, mint például a Frédi és Béni vagy a Jurassic Park, de a valóság nagyon úgy tűnik, hogy most is különbözik a filmektől – méghozzá nem is kicsit. Tudósok ugyanis nemrég további kutatásokat végeztek, melyek után megállapították, hogy a dinók bizony nem a sárkányokhoz vagy óriásgyíkokhoz lehettek hasonlatosak, hanem sokkal inkább a madarakhoz – a TheLadBible konkrétan úgy fogalmaz, hogy egyik-másik úgy nézett ki, mint a fagyasztott csirkék a Lidlben.

Hirdetés

És ha megnézed a következő képet (főleg annak jobb oldalát), akkor talán te is egyetértesz ezzel. 

dino2

Ami pedig a hangjukat illeti, az Evolution című lapban publikált írás szerint az sem volt valami rémisztő: azt írják, egyes dinoszauruszok hangja a galambokhoz hasonlított, mások pedig – ismét a TheLadBible-t idézzük – asztmás kézszárítóhoz hasonlóan “szólaltak meg”.

Ugye, ezen infók ismeretében már szerinted is egész más lenne a Jurassic World? Képzeld csak el a T-Rexet Lidl-ből vett fagyasztott csirkeként, asztmás kézszárító hanggal… mondjuk ha a méret stimmel, mi még így is összecsinálnánk magunkat, és nem feltétlenül a röhögéstől.

dino

Forrás: TheLadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés