Nem lennénk túl szépek, ha az emberi testnél az lenne a szempont, hogy túléljünk egy balesetet

Sajnos nap mint nap halnak meg az utakon figyelmetlenségből vagy felelőtlenségből bekövetkezett balesetekben embertársaink. Míg a járműveket készítő mérnökök próbálják a lehető legbiztonságosabbá tenni a kocsikat, a közlekedésbiztonsági szakemberek különböző eszközökkel próbálják felhívni a figyelmet, hogy vezessünk óvatosabban.

Hirdetés

Az ausztrál közlekedési baleseti bizottság lépett egy merészet, és egy igen figyelemfelkeltő projektet indított el. Megalkották Grahamet, aki az emberi sérülékenységet szimbolizálja. A nem túl szép teremtmény azt láttatja, milyennek kellene lennie az embernek, ha az lenne a szempont, hogy túléljen egy autóbalesetet.

cacd3be75790a845929ee9211736d386

Szó mi szó, sok szépségversenyt nem rendeznének a Földön, ha Grahamek lennénk, hisz például már az agyat védeni kell, úgyhogy a fejünk erős hasonlóságot mutatna egy bukósisakkal, nyakra sem lenne szükségünk, hisz akkor legalább nem törhetne el ütközéskor, a bordáknak pedig a belső szerveket kellene megvédeniük, szóval igen erőseknek kellene lenniük.

1e7de6665790871cbea256b697f6b504

A bájos Grahamet három szakember közös munkája eredményezte, a projektben részt vett a szobrász, aki elkészítette, egy sebész, valamint egy közlekedési szakember. A bizottság vezetője, Joe Calafiore elmondta: „Az autók sokkal gyorsabban fejlődtek, mint az emberek, és Graham segít nekünk megérteni, hogy miért fontos, hogy minél többet javítsunk a közlekedési rendszereken, és megvédjük magunkat a saját hibáinktól.”

13c228f25790871cbea2f8808c4c55fb

Hozzátette: „Az emberek képesek túlélni, ha teljes erőből nekifutnak a falnak, de hajárművek ütköznek, ott gyorsabb a sebesség és így nagyobbak az erőhatások, sokkal kevesebb tehát a túlélési esély.” Bár a kampány elég keményre sikeredett, de a célját elérheti, hisz valószínűleg sokaknak beleég a látvány a retinájukba, és Garaham talán megfontoltabbá teszi a sofőröket az utakon.

Forrás: theladbible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés