Tudtad, hogy a Gyerekjáték című horror alapja igaz történet?

Az 1988-as Gyerekjáték című mozi – amiben a sorozatgyilkos Charles Lee Ray a rendőrség elől menekülve voodoo mágiát használva átmenti a lelkét egy babába, amit aztán egy kisgyerek kap meg ajándékba – nagyon is valós történeten alapul. Rémisztő igaz történetekről szóló összeállításunkban mi is írtunk nemrég Robert baba történetéről, akit egy Robert Eugene Otto nevű floridai kisfiú kapott ajándékba 1906-ban. Az ajándék a család egyik bahamai származású szolgálójától került a kisfiúhoz. Mivel a szolgálót a család állítólag többször is bántotta, úgy döntött, a maga módján áll bosszút: voodoo mágiát alkalmazott a babán, hogy egy gonosz szellem költözzön bele.

Hirdetés

Eugene viszont eleinte nem vett ebből észre semmit, sőt, Robert baba lett a legjobb barátja. Később szüleinek már gyanús lehetett volna, hogy a fiú szerint a baba beszél hozzá. Később beismerték, hogy valóban hallottak a kisfiukétól eltérő hangot a szobájából, de azt hitték, csak a gyerek játszik, és ő változtatta el a hangját.

gyerekjáték3

Amikor rosszalkodott, és lebukott, a szüleinek mindig azt mondta, Robert tette, nem ő. Eugene felnőtt koráig megtartotta a babát, még akkor is, amikor már híres író lett belőle.

gyerekjáték4

gyerekjáték6

Amikor meghalt, Robert az özvegyére maradt. Hét évig nem történt semmi. A babát a padláson tartották egy bőröndben, és amikor Eugene leszármazottai elköltöztek, nem vitték magukkal. Egy új család jött a házba, akiknek 10 éves kislánya megtalálta a babát, és szeretett volna játszani vele, de az állítólag – ahogy anno Eugene-nal is tette – bútorokat tologatott és dobált a szobájában, megrémítve nemcsak a kislányt, hanem a családot is.

Egy fotó a Gyerekjáték című filmből:

gyerekjáték2

A kislány szerint a baba meg akarta őt ölni. Egyébként tényleg különös dolgok történtek a játékszerrel – a lakás különböző pontjain akadt rá a család, olykor a kezében tartott dolgokat, amiket valószínűleg nem a gyerek vagy a többiek adtak oda neki. Egyszer például kuncogásra ébredtek, és arra, hogy a baba az ágy mellett van, egy konyhakéssel a kezében.

gyerekjáték7

1994-ben a család egy floridai múzeumnak adta Robertet, a Key West Museumban máig megtekintheted. A baba viszont nem szereti a hívatlan vendégeket, állítólag egyeseket bántott is – ezt nem nagyon értjük, mivel üvegfallal van elválasztva a látogatóktól. De a dologban lehet valami. Máskülönben miért borítanák hívatlan vendégek bocsánatkérő levelei Robert baba szobájának falát?!

Forrás: Blumhouse.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés