A kidobásra ítélt kaját rendelhetik meg egy alkalmazás segítségével

2010-es adatok szerint az éttermek évente 600 000 tonna ételt dobnak ki, csak Nagy-Britanniában. Elképesztő pazarlás, nem igaz? Ezt szeretné csökkenteni az eredetileg Dániában kitalált, de már az Egyesült Királyság bizonyos városaiban is elérhető Too Good to Go (“túl jó, hogy kidobjuk”) okostelefonos alkalmazás – ennek lényege, hogy a felhasználók olyan ételeket tudnak rendelni az adott éttermekből, amiket másképp aznap kidobnának. Az árak természetesen az eredeti töredékére esnek vissza: 2 font és 3.80 font közt van egy-egy étel ára. De az éttermeknek még így is megéri, hiszen ők átlagosan 97 penny-t hajítanak ki a szemétbe minden egyes olyan étellel, amit aznap már nem tudnak eladni. Az app segítségével így mindenki jól jár: az éttermek nem termelnek annyi szemetet, és csökkentik kiadásaikat, az éhes vásárlók pedig tényleg fillérekért ehetnek olykor elég puccos kajákat is.

Hirdetés

Az appot két környezettudatos fiatal vállalkozónak, Chris Wilsonnak és Jamie Crummie-nak köszönhetik a britek, akik azt mondják, a kisebb éttermekkel könnyebb tárgyalni – elsősorban közülük csatlakoztak immár 95-en a londoni étterempalettáról is. A brit fővárosban ebben a hónapban indul a szolgáltatás, először Leedsben és Brightonban volt elérhető.

Too-Good-to-Go2-600x375

És a lényeg: hogyan működik? Nagyon egyszerűen! Az alkalmazás letöltése után lehet végignézni az elérhető ételek listáját, kiválasztani, amit kérünk, bankkártyával fizetni, majd az adott étteremben átvenni a megadott határidőig – többnyire ebéd és vacsora után, illetve a záróra előtti időszakban.

Mi már alig várjunk, hogy Magyarországon is elérhető legyen az éttermi szolgáltatásokat szinte bárki számára elérhetővé (t)evő Too Good To Go app!

Forrás: Odditycentral.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés