Gyilkosok otthonai, ahol igaz horrorsztorik játszódtak le +16

Ha szereted a rémtörténeteket, akkor ma – esti mese helyett – olvasd át a következő összeállítást. Ebben gyilkosok és sorozatgyilkosok otthonait mutatjuk be, és persze elmondjuk, melyik házban és lakásban milyen borzalmak történtek. Nem lesz unalmas, azt megígérhetjük!

Hirdetés

John Wayne Gacy háza

gyilkos háza2

A Gyilkos bohócként is ismert John Wayne Gacy legalább 34 tinédzserkorú fiút zaklatott szexuálisan és ölt meg 1972 és 1978 között ebben a chicagói házban. Módszere nem volt túl bonyolult: valahogy becsalogatta a srácokat a házába, majd megbilincselte, és halálukig fojtogatta őket. A rendőrség 29 holttestet talált a Gacy háza alatti pincében, emellett a férfi bevallotta, hogy öt hullát a folyóba dobott.

Az Amityville-i horror ház

gyilkos háza3

A 23 éves Ronald “Butch” DeFeo 1974-ben egyetlen éjszaka alatt végzett a szüleivel és négy fiatalabb testvérével, majd másnap bement dolgozni, és azt mondta, hogy a szüleit megölte egy bűnöző. A rendőrségen is vallomást tett, és őrizetbe vették, hogy így próbálják jobban garantálni a védelmét, de valami nem stimmelhetett a vallomásával, mert folytatták a kérdezgetését – egészen addig, míg be nem vallotta szörnyű tettét. Jelenleg is börtönben ül. A ház címe és külseje is jelentősen megváltozott az azóta eltelt idő alatt, de így is turistalátványosságnak számít a régióban.

Andrea Yates háza

gyilkos háza4

A houstoni nőnek öt gyereke volt, a legkisebb hat hónapos, a legidősebb hétéves. 2001-ben mindegyiket belefojtotta a fürdőkádba. Andrea Yates hat évre börtönbe került, de elmebetegségre hivatkozva nem sokkal ezután átszállították egy jóval alacsonyabb biztonsági besorolású Kerrville-i kórházba (szintén Texas államban található).

Anthony Hardy észak-londoni lakása

gyilkos háza5

Hardy otthonába először akkor léptek be a zsaruk, amikor egy halott prostituáltat találtak az ágyában. A nő testén vágások, fején komoly sérülések voltak, de a férfi megúszta a börtönt, mivel kiderült, hogy az örömlány halálát szívroham okozta. Azonban szerencséje nem tartott túl sokáig: egy hajléktalan ételért túrta át Hardy kukáját, de egész mást talált, két nő maradványaira bukkant. Szólt a rendőröknek, akik még 6 másik, a környéken elkövetett gyilkossággal gyanúsítják Hardy-t, de nincs ellene elég bizonyíték. 2003-ban életfogytiglant kapott, 2010-ben személyiségzavart állapítottak meg nála.

Stephen Griffiths otthona

gyilkos háza6

Stephen Griffiths három nőt ölt meg a West Yorkshire-i Bradfordban 2009 és 2010 közt. Az egyik gyilkosságot egy biztonsági kamera is rögzítette: a felvételen az látható, ahogyan a férfi fejbelövi a nőt egy nyílpuskával, majd megragadja a tetemét, és maga után vonszolja a lakásába, mintha csak egy őzet ejtett volna el egy erdei vadászaton. Griffiths megcsonkította áldozatait, majd evett belőlük, a maradványokat pedig a közeli folyóba hajította. 2010-ben életfogytiglant kapott. A sorozatgyilkos lakásában a konyhát és a fürdőszobát teljesen átalakították, most egy helyi egyetem hallgatója lakik itt.

Jeffrey Dahmer lakása

gyilkos háza11

18 évesen ölt először a rettegett sorozatgyilkos, Jeffery Dahmer, aki még 16 fiatal férfit ölt meg ebben a Milwaukee-ban található házban, pontosabban az itt lévő lakásában 1978 és 1991 közt. Pénzt ígért nekik, azzal csábította be őket magához, majd altatókat tett az italukba, megölte és megerőszakolta őket. Amikor elfogták, Dahmer mind a 17 gyilkosságot elismerte. Hogy a lakással mi lett? Később az egész házat lebontották.

Anthony Sowell háza

gyilkos háza7

Már gyerekként erőszakos volt – talán mert erőszakos környékről és ilyen családból származott. Később a tengerészetnél szolgált, majd visszatért Clevelandbe, és folytatta a tőle megszokott életmódot – nemi erőszak miatt lecsukták, de szabadulása után sem pszichiátert keresett, hanem újabb áldozatokat. A clevelandi polgármester unokahúgával kezdett randizni 2005-ben, és őt nem bántotta (legalábbis nem tudunk erről), de a nőnek gyanús lett a férfi lakásából áradó rothadó szag. Erre Sowellnek mindig volt magyarázata, de végül a rendőrök megjelentek nála, és nem is jöttek hiába: két nő holttestére bukkantak. Ezeket a sorozatgyilkos a nappaliban rejtegette, később pedig 11 további nő maradványait is megtalálták az otthonában.

A Lizzie Borden-ház

gyilkos háza8

1892 nyarán Andrew Bordent fogadószobájában találták meg, vagy legalábbis azt, ami maradt a férfiból, miután egy baltával rendesen nekiestek. Második felesége, Abby a házuk felső szintjén úgyszintén darabokban várta, hogy valaki rátaláljon. Mindenki szerint a férfi lánya, Lizzie követte el ezt a szörnyűséget, de a bíró felmentette. A házat később jól menő bed and breakfast fogadóvá alakították.

A Manson család háza

gyilkos háza9

Ugye, neked sem új a Manson család története? Charles Manson bűnbandája 1969 nyarán öt hét leforgása alatt kilenc embert ölt meg, többek közt a nyolc hónapos terhes színésznőt, Sharon Tate-et (Roman Polanski felesége volt – a szerk.). A Manson család által véres gyilkossági helyszínné változtatott, 10066 Cielo Drive-on álló házat 1994-ben lebontották és újat építettek a helyére. Hihetetlen, de ma is lakik itt valaki, méghozzá Jeff Franklin hollywoodi producer.

A Goff család otthona

gyilkos háza10

1995 júliusában a Goff család megbeszélte egy festővel, hogy elvégzi a szükséges festést és kisebb javítást a házukon. A háziasszony, Irma Goff megkérte a festőt, hogy egyedül jöjjön, ne hozz el magával ecuadori segédjét, mert nem akar idegen férfiakat látni a lánya körül. Ezt megbeszélték, majd az anyuka elutazott Ocean City-be, hogy meglátogassa a fiát. A festő viszont mégis elhozta a segédjét, aki szexuálisan molesztálta a család legkisebb lányát, majd megölte őt és a főnökét, később pedig az apát és a másik két lányt is. Később vallomásában azt mondta, a főnöke követte el ezt a szörnyűséget, ő pedig lelőtte, de nem vették be neki – most is börtönbüntetését tölti. Irma és a fia visszaköltöztek a házba, mondván, hogy nem az otthonuk tehet az ott történt szörnyűségekről.

Forrás: brainjet.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés