Jared Leto versenyben van minden idők legrosszabb Jokere címéért

Ma végre megnéztem a várva várt Suicide Squad-Öngyilkos osztagot, és bizony nagyot csalódtam benne. Sajnos igazak lehettek azok a korábban rosszindulatúnak vélt pletykák, hogy az első vetítések után újraforgattak pár dolgot, mert az előzetesekben ellőtték az összes poént. Ha valaki egy Deadpoolra hajazó, durva akciókkal, jó beköpésekkel teli mozira számít, az nagyon szomorúan fog kijönni a multiplexből.

Hirdetés

Az is csalódni fog, aki egy igazán fasza Joker miatt ül be, mert Jared Leto annyira manírozott és túljátszott, hogy még az a 10 perc is sok, amit ebben a katyvaszban kapott. Tényleg erre készült fél évet?! Röviden összefoglalva: a történet gyenge, a vizuális effektek átlagosak, a csapat tagjainak személyisége pedig titokban marad. Két szereplő az, akiket önálló filmben is el tudok képzelni, ez pedig a Will Smith által alakított Deadshot, és persze a Suicide Squad trailerek sztárja, Harley Quinn (Margot Robbie). Azért halkan azt is megjegyezném, hogy Joker szerelmének volt pár erőltetett beszólása, de igaz, hogy az ő karaktere mindenképpen szórakoztatóbb, mint mondjuk Boomerangé, akit a Drágább, mint az életedben is borzalmasat alakító Jai Courtney formál meg. Neki annyi dolga volt a forgatások alatt, hogy dobozos sörökbe kortyoljon, nagyokat nézzen és plüssállatokat rejtsen a kabátja alá. Mondjuk ezeket tökéletesen kivitelezte.

A DC Comics ismét mellé nyúlt. A legtöbb párbeszéd annyira egyszerű, hogy szinte már örültem a “megunhatatlan” régi slágerek felcsendülésének. Nem mértem stopperrel, de a zenei aláfestés időben beérte a dialógusokat, ami megint csak elárul valamit a forgatókönyvről. Egy biztos, lesz folytatás, amiben szerintem Batman is nagyobb szerepet kap, bár ez sem lesz nehéz feladat, mert a denevérember megjelenéseinek 90 százalékát már az előzetesekben elsütötték. Ahhoz pedig, hogy igaz legyen a “Minden jó, ha jó a vége” mondás, bizony el kell készíteni a második részt. (5/10)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés