Te is süthetsz otthon KFC-s csirkét!

Az a hír járja, hogy a KFC alapítójának, Harland Sanders ezredesnek az unokaöccse nemrég megtalálta az ezredes eredeti sült csirke receptjét. Egyesek elhiszik neki, mások kételkednek ebben – mint például a KFC tulajdonosa, a Yum! Brands – , és persze olyan is van, aki gondol egyet, és leteszteli. Egy 31 éves kismama, Joanne Gould is így tett, tapasztalatait pedig megosztotta a DailyMaillel.

Hirdetés

Joanne megvette az alapanyagokat, majd beugrott a KFC-be némi csirkés finomságért, hogy a végén a saját maga által készített ételt össze lehessen hasonlítani a gyorséttermi koszttal.

The top-secret formula for KFC chicken has been found in an old scrapbook, it's been claimed. Joanne Gould, 31, from Golders Green, London, decided to put the family recipe to the test

Joanne eats a home-made chicken drumstick using the alleged KFC recipe, comparing it to the piece of chicken she bought from a nearby KFC restaurant (on Joanne's plate, above)

A recept szerint liszt, só, repceolaj, író, tojás, fehér bors, fekete bors, fokhagyma, só, őrölt gyömbér, zeller só, paprika, oregánó, mustár por, kakukkfű és bazsalikom, valamint egy feldarabolt egész csirke is kell hozzá.

The recipe requires flour, salt, canola oil, buttermilk, egg, white pepper, black pepper, garlic salt, ground ginger, celery salt, paprika, oregano, mustard powder, thyme and basil leaves, as well as a whole chicken, cut into pieces

Joanne először összekeverte a fűszereket, majd az írót és a tojást. Először ez utóbbiba mártotta bele a csirkét, majd a fűszerezés következett.

Joanne first mixed the herbs and spices with flour, before setting it aside

She then mixed the buttermilk and egg together in a separate bowl (above, left) until combined

Egy kicsit hagyta állni a befűszerezett csirkét (úgy 20 percig), majd elkezdte olajban kisütni.

Using a large, high sided pan, canola oil  is then heated to 350F (about 175C) temperature

Joanne thinks she overcooked her chicken as the colour is darker than chicken from KFC

Azt mondja (amit mi is látunk), hogy az ő csirkéje sötétebb, és jóval kevésbé sós, mint a KFC-ben kapható ételek, de ízre egyébként teljesen ugyanaz. Ezt 28 éves sógora, Simon és férje, Rich is megerősítették.

Joanne thinks the recipe is indeed the original as it tastes exactly like chicken from KFC, but Yum! Brands deny it is genuine

Joanne's brother-in-law, Simon, compares the chicken she made with some bought from a local branch of KFC

Ezután neked sem muszáj kitenned a lábad otthonról, és elmenni a KFC-be, ha csirkét ennél ebédre, mert Joanne szerint ugyanazt elkészítheted akár otthon is!

Forrás és a teljes recept angolul: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés