Valaki rájött, miért van ilyen kis péniszük a görög szobroknak

Manapság a péniszméretet sokan a férfiassággal asszociálják, és vannak, akik kérkednek is azzal, ha méretes szerszámmal látta el őket Természetanya – hogy csak egy példát mondjunk: emlékezz The Game instagramos posztjaira. Nos, napjainkban sokak szerint tényleg a méret a lényeg, az ókori görögöknél viszont nem így volt. Az igaz, hogy szívesen ábrázolták a meztelenséget, de ha megfigyeled, a szobroknak majdnem egytől egyig kicsi a farkuk. Hogy ez miért van? A – vélhetően elég sok szabadidővel rendelkező – tudósok megadták a választ: azért, mert akkoriban az ideális görög férfit akarták ábrázolni, aki bölcs és atletikus.

Hirdetés

Aki pedig sokat sportol, mellette folyton bölcselkedik, ír és gondolkodik, az nem a péniszméretével van elfoglalva (mondjuk a sok-sok gondolkodásba akár az is beleférhetett volna).

görög szobor

A nagy pénisz általában az ostobaságot, a vágyat és a rútságot jelképezte. A következő, Pompeiben talált freskón a görög termékenység istenét, Priapust ábrázolták – ez az eltúlzott méret amellett, hogy derültséget kelt, a kutatók mellett azért lehet mégis elfogadható, mert mégis csak a termékenység istenéről van szó.

görög isten priapos

Forrás: esquire.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés