A világ legmenőbb kapszula-szállodái

Honnan máshonnan eredne a kapszula-hotelek ötlete, mint az elképesztő dizájn-újításairól is ismert Japánból – az alapkoncepció az ilyen szállásokon az, hogy egy-egy aprócska szoba alvásra legyen használható, és másra nem nagyon, vagy alig. De ne gondold, hogy ezek a gyakran alig két négyzetméteres mini “lakosztályok” borzalmas szűk kis lyukak, sőt, épp ellenkezőleg: számtalan olyan dizájn kapszula-szálloda nyílt az utóbbi években világszerte, amik stílusosak, letisztultak, szupermenők, a lehetőségekhez mérten kényelmesek és extrákkal is rendelkeznek.

Hirdetés

Elsőként jöjjön egy japán példa, az Anshin Oyado – itt azt is láthatod, hogyan elegyedik a kapszula-hotel ötlete a remek helykihasználással és némi luxussal. Mert hogy minden szobához tévé, tablet, légkondi jár, és a vendégek a szaunát, illetve a szállodában található mesterséges melegvizes forrásokat is felfedezhetik. Emellett bolt, mosoda és snack bár is van itt. És a legjobb, hogy nincs rossz helyen: ezt a hotelt keresd Tokióban a Shinjuku állomásnál.

caps1

caps2

(Fotók: Aflo/REX/Shutterstock)

Moszkvában sokaknak a Sleepbox (alvódoboz) is megteszi:

caps3

caps4

(Fotók: Sleepbox Moscow)

Térjünk vissza egy kicsit Japánba: a tokiói Book and Bed kapszula-hotelt a könyvimádóknak ajánljuk. Válassz egy könyvet az itt lévő meglehetősen gazdag kínálatból, illetve egy szobát (standard vagy kompakt), és merülj el a kis világodban. Jó éjszakát!

caps5

caps6

caps7

(Fotók: Book and Bed Tokyo)

A londoni Gatwick repülőteréről induló gépek utasai akár a Bloc Hotelben is lehunyhatják pár órára a szemüket indulás előtt, vagy éppen út közben, csatlakozásra várva. Az itteni alvóhelyek egy kicsit jobban emlékeztetnek szobákra, mint a fenti példák, de így sem lehet táncra perdülni a padlón…

caps8

(Fotó: Bloc Hotel)

Az eredeti kapszula-hotelek egyike a tokiói Hotel Sleeps, ahol több száz ilyen, egymásra helyezett kis fülkében alhatnak a vendégek. A szállodában csak férfiak szállhatnak meg (bocs, lányok), akiket whisky bár és manga könyvtár is vár.

caps9

(Fotó: Hotel Sleeps)

Szerintünk az amsterdami CityHub készült az egyik legszuperebb dizájnnal – futurisztikus hálóhely, digitális portással.

caps10

caps11

(Fotó: CityHub Amsterdam)

A kiotói Narita reptéren találod a 9 Hours Hotelt, ami első pillantásra egy katonai alvóhelynek tűnhet, de igazából sokkal több egy minimál dizájnnal készült kapszula-hotelnél: tökéletes alvásra tervezték minden egyes kis kapszuláját, ezért szuper matracok és különleges extra párnák kaptak helyet bennük. Ha egy éjszakát nem is vállalnál be itt, akkor esetleg délutáni szunyókálásra is kivehetsz egy szobát.

caps12

(Fotó: 9 Hours)

És maradjunk Japánban továbbra is: az oszakai Cabanában a tetőn lévő szabadtéri bárban lazíthatsz egy kicsit, ha már nem bírod a zsúfoltságot.

caps13

(Fotókredit: Cabana)

Szeretnél egy, a Hudson-folyóra néző szuper (nem túl tágas), megfizethető alvóhelyet New Yorkban? Akkor a The Jane Hotelt ajánljuk, ami dizájnját tekintve szerintünk a régi vonatok hálófülkéire emlékeztet. A legjobb benne, hogy a szobák a folyóra néznek, így az ágyban heverészve is élvezheted a csodás panorámát.

caps14

(Fotókredit: The Jane Hotel, NYC)

Ha a The Jane Hotel nem a te világod, akkor tudunk ajánlani egy másik kapszula-szállót New Yorkban: a Pod Hotel egy kicsit modernebb, ráadásul egy tök jó rooftop bár is van a tetején. Nekünk ez is nagyon tetszik!

caps16

(Fotó: Pod Hotels)

Lapos tévével és ingyen wifivel várja a világutazókat a Heathrow reptéren épült YOTELAIR:

caps15

(Fotó: YOTELAIR)

A malajziai CAPSULE by Container kapszula-hotelben vendégpapucsokat is adnak mindenkinek, ami szerintünk egy nagyon kedves gesztus (még akkor is, ha valószínűleg ez a szolgáltatás is benne van az árban).

caps17

(Fotó: Tripadvisor)

És végül, a hipsterek egyik nagy kedvence, az amszterdami CitizenM Hotel – itt a belépés után gyakorlatilag azonnal “rázuhansz” a hatalmas, faltól falig tartó franciaágyra… ez azért egy fárasztó nap (meg néhány varázssüti) után nem is lehet olyan rossz!

caps18

(Fotó: TripAdvisor)

Forrás: metro.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés