Villám ennyi áldozatot még nem követelt – megdöbbentő képek

Hogy a címen egy kicsit pontosítsunk: ennyi állat még sosem halt bele villámcsapásba, mint a napokban Norvégiában, a Hardangervidda Nemzeti Parkban, ahol 323 rénszarvas tetemére bukkantak egy pénteken kitört hatalmas vihar után. Az állatok valószínűleg azért haltak bele mindannyian a villámcsapásba, mert összebújva próbálták átvészelni a vihart. A 323 állat között 70 borjú is van. A vihart öt rénszarvas élve tudta átvészelni, és ők még akkor is éltek, amikor rájuk találtak, de később el kellett őket altatni, olyan súlyosak voltak a sérüléseik.

Hirdetés

Az állatok egy részének még vizsgálják az agyát, hogy megállapítsák, nem szenvedtek-e a krónikus sorvadásos betegségben. A CWD egy Európában idén feltűnt kór, ami a központi idegrendszert támadja meg – elég fertőző és veszélyes.

rénszarvas

A Guinness Rekordok Könyve szerint eddig egy ausztrál farm melletti eset tartotta az egy villámcsapás által megölt állatok számának rekordját: 2005-ben 68 tehén halt meg, amikor a villám egy fába csapott. A mostani norvégiai pusztítás még ennél is sokkal nagyobb volt.

rénszarvasok

A nemzeti park egyébként nemcsak a turisták, hanem a rénszarvasok kedvelt célpontja is: évente több ezer szarvas hím, nőstény és borjú vonul itt át.

Forrás: TheLadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés