40 000 ecstasy után már a száját sem tudja rendesen kinyitni a férfi

A függőségnek és a túlzott szerhasználatnak is vannak fokozatai. A Mr. A-ként emlegetett férfi valószínűleg világrekorder lenne az ecstasyfogyasztásban, ha lenne ilyen kategória. 2006-ban jelentkezett a St George’s Medical Schoolba azzal, hogy addigra 9 év alatt 40 000 pirulát szedett be, és bizony nincs túl jól. A gyógyszereket még 21 évesen kezdte el bekapkodni, kezdetben még a végeredményhez képest normális tempóban. Az első két évben hétvégenként 5 tablettát tolt be, aztán ezt növelte napi fél bogyóra, majd egy, három és öt tablettát kezdett szedni naponta. A csúcson viszont már napi 25-öt nyelt le, és ez négy évig ment így!

Hirdetés

Aztán persze elkezdett romlani az állapota. Visszatérő csőlátása lett, paranoia gyötörte, hallucinált és izommerevség is jelentkezett nála. Persze az agyát sem kímélte a szer, úgyhogy a rövid távú memóriájával elég komoly gondok adódtak, míg a hosszú távú rendben volt. Dr. Christos Kouimtsidis pszichiáter a Guardiannak elmondta: „Ez kivételes eset volt. A hosszú távú memória rendben volt, de nem emlékezett a napi dolgokra – hány óra van, milyen nap van, vagy hogy mi volt a bevásárlókocsijában. És ennél is aggasztóbb, hogy úgy tűnik, nincs tisztában a memóriaproblémáival.”

Hét év tisztaság után a paranoia és a hallucináció megszűnt, kevésbé szorong, de a memória- és a koncentrációs gond megmaradt. Ami még komoly baj, hogy az izommerevség miatt nem tudja rendesen kinyitni a száját. Ezek a tünetek pedig már sosem fognak megszűnni.

Forrás: sickchirpse.com és theladbible.com/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés