Érdekességek az Amerikába jöttem című moziról

Van pár olyan kultfilm, amit szerintünk mindenki látott gyerekkorában. Egyik az Eddie Murphy főszereplésével készült (általunk rongyosra nézett) Amerikába jöttem – a TheChive.com összeállítása nyomán most megosztunk veletek pár érdekességet ezzel a filmmel kapcsolatban.

Hirdetés

A történet egy mondatban a következő: egy afrikai herceg New Yorkba utazik, hogy feleséget találjon magának, méghozzá egy olyan lányt, akit nemcsak a teste, hanem az esze miatt is szeretni fog.

amerikába jöttem1

Ez volt a későbbi Oscar-díjas színész, Cuba Gooding Jr. első filmes szereplése.

amerikába jöttem2

A borbélynál Kunta Kintének nevezik Akeem herceget, ami utalás az 1977-es Gyökerek című filmre.

amerikába jöttem9

Ez volt az első, de nem az utolsó olyan film, ahol Eddie Murphy több szerepet is maga játszott.

amerikába jöttem3

A nyíltan a Mekire hajazó McDowell’s igazából egy Wendy’s volt, amit a forgatásra alakítottak át. A stáb minden engedélyt megszerzett a McDonald’s illetékes vezetőitől, de ez nem akadályozta meg a helyi Meki igazgatóját abban, hogy rendszeresen balhét csináljon a forgatáson, azzal fenyegetőzve, hogy a szerzői jogok megsértése miatt mindenki börtönbe fog kerülni. Szerintünk ő biztosan nem kapott másolatot az engedélyről.

amerikába jöttem4

A következő képen Akeem herceg és szülei, King Jaffe Joffer és Queen Aoleon láthatóak. A királyi párt alakító James Earl Jones és Madge Sinclair később Mufasa és Serabi párosának kölcsönözték a hangjukat Az oroszlánkirályban (1994).

amerikába jöttem5

Tudtad, hogy a szintén a McDowell’s-nél melózó Maurice kis monológja visszaköszön Kanye West 2005-ös Gold Digger című számában is? Kanye a következőt rappeli: “He got that ambition, baby, look in his eyes. This week he mopping floors, next week it’s the fries” (vagyis szabad fordításban kb ezt: nézz a szemébe bébi, micsoda ambíció – az egyik héten felmos, a másik héten sültkrumpli, yo).

amerikába jöttem6

Paula Abdul (énekesnő, koreográfus, dalszerző, táncos és televíziós személyiség – a szerk) találta ki a zamundai nyitó táncjelenet koreográfiáját.

amerikába jöttem7

Az ismert színész Frank Oz (a Star Warsban Yoda hangja, illetve Miss Röfi megszemélyesítője) előtt is tiszteleg a film: a reptéri jelentnél Mr. Frank Oznowiczt kérik arra, hogy vegye fel a fehér telefont.

amerikába jöttem8

És ha már az előbb egy zárójeles említés erejéig megjelent a Star Wars: sokan tudják, hogy James Earl Jones nemcsak Mufasának, hanem Darth Vadernek is kölcsönözte a hangját. Erre utal a filmben az a jelenet, amikor ezt mondja: “not alert him to my presence. I will deal with him myself” (ne szóljatok neki a jelenlétemről, majd én foglalkozom vele).

amerikába jöttem10

Forrás: TheChive.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés