Így javíthatod a mobilod aksijának teljesítményét és élettartamát

Az elmúlt években számtalan hasznos tippet kaptunk azzal kapcsolatban, milyen módszerekkel lehetne javítani mobiltelefonjaink aksi-teljesítményén. Hányszor hallottuk, például azt, hogy “merítsd le teljesen”, vagy “kapcsold ki, ha nem használod, lehetőség szerint minél többször” vagy legutóbb már, végső esetben a következőt: “áh, mindegy, szarjál bele, legyen nálad töltő vagy power bank”. Nos, ez utóbbi persze praktikus ötlet, de a Metro.co.uk cikke nyomán most azért megosztanánk veletek pár tippet, amelyekkel talán mindannyian javíthatunk okostelefonunk aksijának teljesítményén.

Hirdetés

A fent említett cikkben azt írják, hogy először is felejtsük el a korábbi tanácsokat: az okostelefonok lítiumos akkumulátorainak már nem tesz jót, ha teljesen lemerítjük őket, és a gyakori kikapcsolás is csak ront a helyzeten (mivel a méretes kijelző újravilágítása zabálja az energiát).

he-man

Emellett azt javasolják, még egy fontos dologra figyelj: ne tedd ki a telódat túl nagy hőhatásnak, mert olyannyira nem tesz jót az aksinak a nagy meleg, hogy szélsőséges esetben akár fel is robbanhat.

Néhány további tipp: lődd ki az energiazabáló appokat (pl. Pokémon Go), ha nem használod őket, illetve a közösségi média oldalakról bejövő értesítéseket, helymeghatározást meg a különböző GPS-t használó alkalmazásokat sem kell mindig erőltetni. A Bluetooth-t elég akkor használni, ha tényleg szükséged van rá, és az sem árt, ha lejjebb veszed a kijelződ fényerejét. Emellett használj wifit, ha egy mód van rá, mert okostelefonod erre csatlakozva kevesebbet melózik, mintha a 3G-t vagy 4G-t használod. És még egy dolog: ha lehet, élj a szoftverfrissítés lehetőségével, mert ez is segíthet!

Scientists figure out the best way to save smartphone battery power

Forrás: Metro.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés