Manapság veszélyesebb a kokain, mint valaha?

Tény, hogy drogozni sosem (volt) veszélytelen, de most a sajtó és a tudósok is felhívják a figyelmet egy levamisole nevű anyagra, amit a cucchoz kevernek – állítólag elsősorban az USA-ban, de ki tudja… nos, ez az anyag egyrészt a rákgyógyászatban használatos (de ha kikerül a szakértői kezekből, és rosszul használják, akkor nagy pusztításra képes a szervezetben), másrészt pedig erős féreghajtóként is bevetik. A legnagyobb baj viszont nem ez, hanem amit a tudósok állapítottak meg nemrég: az utcán beszerezhető kokainba kevert levamisole erősen pusztítja a fehérvérsejteket, ezért a fogyasztók védtelenekké válnak a fertőzésekkel szemben. Kicsit olyanok lesznek, mintha a HIV-vírussal küzdenének.

Hirdetés

Ez a káros vegyszer persze nem máról holnapra zabálja fel a fehérvérsejteket, ezért van, akin egy ideig semmi sem látszik.

kokain

Dr. Norah Craft, a Los Angeles-i Orvosbiológiai Kutatóintézet munkatársa szerint ezek a kokainozók időzített bombaként járkálhatnak köztünk, és körülbelül 10 százalékuk kaphat el olyan fertőzést, amivel a szervezete nem tud megküzdeni. Ők bizony belehalnak káros szenvedélyükbe…

flesh-eating-cocain

Forrás: Sickchirpse.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés