Megoldatlan, ijesztő bűntények a nagyvilágból

Bármilyen jól végzik is munkájukat a rendőrök, nyomozók és a speciális alakulatok munkatársai, a világban sok-sok megoldásra váró bűnügy van most is – és ezek száma napról napra szaporodik. A Mandatory.comBuzzFeed összeállítása alapján közölt egy 15 pontból álló listát a szerintük legijesztőbb megoldatlan bűncselekményekről, ezt mutatjuk most meg neked mi is. Ha esetleg nem szeretnél este aludni, ajánljuk, hogy ezt böngészd majd lefekvés után…

Hirdetés

A Bear Brook-i gyilkosságok
Unsolved Crimes That Will Creep You Out
Négy áldozatot találtak a New Hampshire-i Bear Brook State Parkban 1985-ben és 2011-ben. Az áldozatokat nem sikerült azonosítani, de az közös volt bennük, hogy oszlásnak indult maradványaikra kukás zsákokban találtak rá, és az, aki végzett velük, előzőleg nagyon megverte őket. A rendőrségnek fogalma sincs, kik lehetnek az áldozatok, és azt sem tudják, ki végzett velük.

A dél-kaliforniai erőszaktevő
Unsolved Crimes
Egy férfi 1979 és 1989 között legalább 10 embert ölt meg és több mint 50 nőt erőszakolt meg Dél-Kaliforniában. Évekkel később néhány áldozatát felhívta, és valami ilyesmit mondott a telefonba: “boldog karácsonyt, megint én vagyok!”, azzal letette. Sosem akadtak a nyomára.

Elisa Lam halála
Unsolved Crimes That Will Creep You Out
Néhány héttel azután, hogy bejelentették az eltűnését, a kanadai diáklány, Elisa Lam holttestét a Los Angeles-i Hotel Cecilnél találták meg, egy víztartályban. Nem is ez a legijesztőbb a dologban, hanem az a finoman szólva is különös videó, ami nem sokkal a halála előtt készült – ide kattintva tudod megnézni, de figyelmeztetünk, hogy tényleg elég bizarr és ijesztő. Minket kivert tőle a víz.

Kilenc ember halála az Urál hegységben
Unsolved Crimes That Will Creep You Out
1959-ben kilenc túrázó halt meg rejtélyes körülmények közt az Urál hegységben. Az utólagos vizsgálatok szerint belülről szakították fel a sátrukat, és egyik halottnál sem találtak küzdelemre utaló nyomot. Viszont mindegyiküket így találták meg, fejjel lefelé feküdtek a hóban.

A Keddie-gyilkosságok
Unsolved Crimes That Will Creep You Out
1981-ben a kaliforniai Keddie-ben a Sharp család három tagját ölték meg brutális módon: kalapácsokkal verték agyon őket, a negyedik áldozatot pedig számos késszúrással ölték meg. Senkit sem tartóztattak le az ügyben.

Fiú a dobozban
Unsolved Crimes That Will Creep You Out
Már majdnem 60 éve annak, hogy egy 4-6 éves kisfiú összevert, meztelen holttestét találták meg egy kartondobozban Philadelphiában. Az “Amerika ismeretlen gyermeke” néven elhíresült ügyet máig nem zárták le, és senki sem tudja, ki tette ezt a gyermekkel.

Gyerekek, akik eltűntek a füsttel együtt
Unsolved Crimes That Will Creep You Out
1945, karácsony este. Nyugat-Virginiában ezen az estén történt, hogy a Sodder család kilenc gyermekéből öt eltűnt, miután a család otthona kigyulladt. Maradványaikat nem találták meg, és senki sem tudja, mi lett velük. Ezért mondják, hogy ők azok a gyerekek, akik eltűntek a füsttel együtt.

A hinterkaifecki gyilkosságok 
Unsolved Crimes That Will Creep You Out
És egy bűntény, amit már csaknem egy évszázada nem oldottak meg: 1922 márciusában a németországi Hinterkaifeckben, egy farmon hat ottani lakost öltek meg egy csákánnyal.

A houstoni hűtős gyilkos 
Unsolved Crimes That Will Creep You Out
Fred és Edwina Rogers földi maradványait a hűtőjükben találták meg 1965-ben, szépen elcsomagolva a polcokra. Az ügy gyanúsítottja a fiuk, Charles Rogers, akit azóta sem láttak.

Kyllikki Saari meggyilkolása
Unsolved Crimes
Egy 17 éves finn lány, Kyllikki Saari 1953-ban egy egyházi találkozóról tartott hazafelé biciklijén, de sosem érkezett meg: egy mocsárban találták holtan nem sokkal később. Több gyanúsított volt, a paptól kezdve olyan emberekig, akik korábban az elmegyógyintézetet is megjárták, de a lány gyilkosa sosem lett meg.

Stoppos gyilkosságok Brit-Kolumbiában 
Unsolved Crimes That Will Creep You Out
1969 és 2011 között legalább 18 nő tűnt el, illetve halt meg a brit-kolumbiai 16-os autóút mellett, mindannyian stoppal akartak továbbutazni. A rendőrség elfogott ugyan egy gyanúsítottat 2012-ben, de attól tartanak, a többségnek talán soha nem akadnak a nyomára.

A New Orleans-i baltás gyilkos
Unsolved Crimes That Will Creep You Out
Hogy férfi, nő, vagy esetleg földönkívüli volt-e, azt senki sem tudja, de egy dolog tény: 1918 májusa és 1919 októbere közt számos baltás gyilkosságot követett el valaki Louisianában és Texasban, néha az áldozatok saját baltáját használva. Elég ijesztő, hogy a bűntettek abbamaradása után a gyilkos valószínűleg büntetlenül élte le hátralévő életét (hacsak nem nyalt vissza a fagyi, és lett ő is egy őrült áldozata).

Amy Lynn Bradley eltűnése
Unsolved Crimes That Will Creep You Out
Amy Lynn Bradley 1998-ban egy hajón kilépett a kabinjából, hogy elszívja reggeli cigarettáját, de nyoma veszett. És bár valaki azt mondta, hogy 2005-ben Barbadoson látta egy nyilvános vécében, a nő hivatalosan 18 éve eltűnt.

A Taman Shud-ügy
Unsolved Crimes
Tamán shud – iráni nyelven ez annyit tesz, hogy befejeződött, bevégeztetett, vége. Nos, ezt találták egy kis papírra írva egy férfi zsebében, akit az ausztráliai Adelaide-ben a tengerparton találtak holtan 1948-ben. Nem tudják, ki volt a férfi és hogy került oda, csak az biztos, hogy egy ismeretlen mérget mutattak ki a szervezetében.

Madeleine McCann eltűnése
Unsolved Crimes
Időről időre hallunk valamit Madeleine McCann ügyében – tudod, ő volt az a kislány, aki 2007-ben egy portugáliai szállodai szobából tűnt el, míg a szülei a szomszédban vacsoráztak. Az ügyet még nem zárták le, és a szülők ma is hisznek abban, hogy a lányuk életben van valahol…

Forrás: Mandatory.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés