Az egykori balerina óva int: ne viselj mindig kontyot, mert a hajad bánhatja

Diva Hollands első pillantásra egy gyönyörű, egészséges nő, akinek a világon semmi gondja sem lehet. Ki gondolná, hogy komoly nehézségeken ment keresztül? Persze, nem élt háborús viszonyok közt, és nem vesztette el egyetlen végtagját sem, de éveken keresztül élt megalázva, és nem telt el úgy nap, hogy ne szégyellte volna magát. A 22 éves nő mindössze 3 éves volt, amikor balettozni kezdett, és hát a balerinák nyilván kontyban hordják a hajukat, hogy ne zavarja őket a sok-sok gyakorlás közepette. Ő is így tett, de a haja a folyamatos és erős hátraszorítás következtében durván hullani kezdett – tinédzserként már folyton csúfolták őt a suliban, mert a hajhullás következtében nagyon magas homloka lett.

Hirdetés

Később, amikor találkozott egy David nevű sráccal, és egymásba szerettek, majd megvolt az eljegyzés és két gyerekük született, Diva döbbenten tapasztalta, hogy még több haja kihullott.

Kislányként még így nézett ki:

Gyerekei születése után tehát Diva Hollands elérkezettnek látta az időt a változtatásra: tavaly októberben egy nyolcórás hajbeültetésen esett át, amit Dr. Edward Ball irányított.

A FUT (Follicular Unit Transplantation) hajbeültetés lényege, hogy ennek során a hajas fejbőrből sávokat metszenek ki (csíkvétel). Ezeket feldarabolják, és az így nyert hajtüsző egységeket (mindegyik néhány hajhagymát jelent) a hajhiányos területen kialakított résekbe helyezik.

Ennek következtében a kétgyerekes anyuka ma már maga mögött hagyta a csúfolásokkal, bántásokkal teli múltját, és történetével arra bátorít másokat is, hogy vállalják fel a kopaszodást, illetve tegyenek ellene.

Vagy, kolléganőnk szerint (aki mindig a fejtetőn összefogva hordja a haját) az is elég, ha odafigyelünk, és nem hordjuk annyira szoros copfban vagy kontyban a hajunkat.

Forrás: Twentytwowords.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés