Elvakult szülők érvei: ezért ne járj olyannal, aki füvezik

A “Parents Opposed to Pot” nevű szervezet – mint ahogy a neve alapján egy kis angoltudással te is kitalálhatod – egy olyan amerikai közösség, melynek tagjai a marihuánahasználatot ellenző szülők táborából kerülnek ki. És hogy mennyire ellenzik a füvezést, arra remek bizonyíték a következő listájuk is: ebben szépen pontokba szedték, hogy miért NE randizz olyannal, aki rendszeresen használ marihuánát. Mi a legtöbb általuk megfogalmazott ponttal nem értünk egyet, de szerettük volna megmutatni neked, hogy ilyen is van. Felkészültél? Akkor jöjjenek a mariskaellenes (és füvező vejek és menyek ellen szóló) szülők érvei!

Hirdetés

Anyagi bizonytalanság: ha már nemcsak az idejét tölti a füves haverjaival, hanem a pénzét is velük szórja el, akkor hiába vágysz mellette anyagi biztonságra, figyelmeztet a szervezet.

F, mint fű és F, mint függőség? Bizony, egy 2012-es, Samhsa.gov által készített felmérés szerint létezik marihuána-függőség: eszerint 1.5 millió 26 éven aluli srác és lány számít függőnek, csak az Egyesült Államokban.

Nyomorult érzés, ha mariskával kell versengened a szerelmedért (mondjuk ezt nem teljesen értjük, már miért kéne?!).

A szervezet szerint továbbá csökkenhet az önértékelésed és az önbecsülésed, ha úgy érzed, el kell fogadnod a párod “hobbiját”, akkor is, ha az a saját értékrendeddel szemben áll.

A termékenységre is hat: egyesek szerint ölheti a spermákat, mások arra hívják fel a figyelmet, hogy további ártalmas hatásai is lehetnek, még akkor is, ha sokak szerint épp hogy jót tesz a szervezettel számos egészségügyi panasz esetén.

Kevesebb energiája lesz, ami miatt kevesebb energiát tud befektetni a kapcsolatotokba is. (Ez szerintünk abszolút bullshit – a szerk.)

További bullshitek – bocsánat, “fontos pontok” – a füvesek ellen érvelő szülők listájáról: ha egy olyan emberrel jössz össze, aki rendszeresen fogyaszt marihuánát, akkor készülj fel arra, hogy nem fogja élvezni az élet apró örömeit, hacsak nincs épp betépve (ugye? Mi mondtuk, hogy baromságok következnek). Ha pedig aktivista is, mert ugye a tudatlan emberek szerint aki néha elszív egy jointot, az már aktivista… szóval ha még erre is ragadtatja magát, akkor alig fogsz vele találkozni, hacsak nem mész vele tüntetésekre (és persze a Facebook fala is ezekkel lesz tele). Továbbá azt is kiemelik, hogy hangulatingadozásra és depresszív hajlamra számíthatsz nála, valamint, hogy marihuána-rajongó párod eléggé tartani fog attól, mit hoz a jövő (mert amúgy ki nem?!).

Forrás: TheLadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés