A Fülöp-szigeteki elnök országos cigarettatilalmat rendelne el

Rodrigo Duterte június óta Fülöp-szigetek elnöke, és azonnal zéró toleranciát hirdetett a bűnözők ellen. A nem éppen finom módszereiről elhíresült vezető hivatalba lépése óta több ezer halottja van kábítószer elleni harcának, és bizony sokszor ártatlan emberek is áldozatul esnek, mert „rossz helyen voltak rossz időben”.

Hirdetés

Duterte korábban Manila város polgármestere volt, ahol szintén igen komoly törvényeket hozott. Többek között megtiltotta nemcsak a bel-, de a kültéri dohányzást is. Sőt dohányterméket sem tudott senki sehol venni, és a tilalmat az e-cigikre is kiterjesztette. Úgy tűnik, tetszett az akkori ötlete, mert a hírek szerint kiterjesztené a tilalmat. A Manila Bulletin szerint október vége felé hirdeti ki az országos cigarettatilalmat.

„Senki nem dohányozhat nyilvános helyen, se kültéren, se beltéren – mondta az egészségügyi miniszter, Pauline Jean Ubial. – Parkokban, buszmegállókban és a járműveken is tiltott lesz. Mindenezek nyilvános helyeknek minősülnek” – folytatta a tilalomról. A törvény kihirdetéséig néhány dolgot még tisztázniuk kell, mert „sok még a vitás kérdés és a szürke zóna”, többek között a reklámok és a dohányzóhelyek kijelölése.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés