Így készíthetsz vörösboros forró csokit a hűvösebb estékre

Igen, jól hallottad, vörösboros forró csoki is létezik – mi is megosztjuk veletek a receptjét, amit a Pulptastic oldalán találtunk. A jó hír, hogy egyáltalán nem nehéz elkészíteni, és nem tart sokáig. Tehát ha átugranak a barátaid, és szeretnéd őket valami egyedi, különleges finomsággal várni, akkor mi nagyon ajánljuk, hogy ezt készítsd el. Méghozzá így: kell hozzá egy kis tej, csokidarabok és vörösbor. Eddig magától értetődő, ugye? Nos, ha nagyon édesszájú vagy, akkor mályvacukrot és tejszínhabot is tehetsz a tetejére, de ez csak tőled függ…

Hirdetés

Az elkészítése sem bonyolult: személyenként nagyjából fél bögre tejet (az általunk talált recept 2 százalékos zsírtartalmú tejet ajánl) és fél bögre csokidarabkát melegíts közepes lángon, míg a csoki el nem olvad. Add hozzá kedvenc vörösborod, és kavargasd egy kicsit. Arról nincs szó a receptben, hogy meg kell-e várnod, míg felforr, de mi nem várnánk meg inkább, mert akkor kimegy belőle az alkohol.

Szóval még forrás előtt húzd le a tűzről, kevergesd még egy kicsit, majd töltsd ki bögrébe, és tegyél a tetejére mályvacukrot, tejszínhabot, vagy amit csak szeretnél.

vorosboros-forro-csoki

Mi egyelőre maradunk a forralt bornál, de lehet, hogy egy hideg téli estén kipróbáljuk majd ezt a receptet is, “a változatosság gyönyörködtet” jeligére.

Forrás: Pulptastic.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés