Mindenki imádja a kacsát, aki lelki támaszként utazott a repülőn egy nővel

Ő maga nem tud repülni, de gazdája szerint egy dolgot mindenkinél jobban tud: megnyugtatja őt, amikor repülőre kell ülnie. Carla Fitzgeraldnak korábban volt egy súlyos közúti balesete, amiből nagy sokára felépült ugyan, de a lelki sebek nehezebben gyógyultak be nála, mint a fizikai sérülések: a nő poszttraumás stressztől szenved, ennek következtében erős szorongás gyötri, ha utaznia kell valahová. Ezt az érzést oldhatja egy lelki társ, vagy egy aranyos kisállat is – sokan például kutyával utaznak, de hallottunk már olyat, hogy egy disznót is engedélyezett kísérőnek “emotional support animal” címén az egyik amerikai légitársaság. Ez utóbbi esetnek mondjuk nem lett valami jó vége, mert a “malacka” nem annyira tudott viselkedni, így hát a hangok és szagok miatt végül gazdijával együtt leszállították a gépről. Carla Fitzgerald viszont egy elég jólnevelt kísérőt választott: Daniel, a kacsa legfeljebb csak néha hápog egyet-kettőt, de azt sem túl hangosan, hogy ne zavarja az utasokat.

Hirdetés

Emellett piros cipőcskében és speciális pelenkában utazik, hogy ne koszolja be a repülőgépet. A napokban egy író, Mark Essig fotózta le őt gazdijával, amikor az észak-karolinai Charlotte-ból Asheville-be tartottak.

A négyéves kacsát gazdája egy garázsvásáron vette meg, és azt mondja, Daniel nagyon jó társ: szereti a sajtos makarónit, és az ellen sincs kifogása, ha pórázon vezetik.

Az író az egész utazás alatt live tweetelte Daniel repülőútját, ami – nagyon leegyszerűsítve – talán épp attól lett szenzáció, hogy nem olyan, mint a többi kacsa repülése. Mark Essig tweetjeit több ezren osztották meg, így Danielért most már az egész világ odáig van.

Forrás: Metro.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés