Napi tudományos: ezért ne morogj kakilás közben!

Úgy tűnik, dán tudósok megirigyelték a briteket, mert hát ki ne olvasott volna még olyan “okosságokról” vagyis komplett faszságokról, amikre brit kutatók jöttek rá… nos, most jönnek a dánok, méghozzá egy világrengető felfedezéssel: szerintük nem tanácsos morogni és nyögni szarás közben. Gondoltad volna? Várd meg a tudományos magyarázatot, mert hogy az is van! A két tudós egyike, Jan Fallingborg az Aarhus (nem ánusz!) egyetemi kórház gasztroenterológiai vezető tanácsadója (hangsúlyozzuk: vezető tanácsadó az ember!) szerint minden a nyomásról szól. “Amikor hangokat adunk, és kifújjuk a szánkon a levegőt, akkor csökken odabent a nyomás, így pont az ellenkező hatást érjük el” – mondta, arra utalva, hogy így könnyítés helyett csak megnehezítjük a (nagy) dolgunkat.

Hirdetés

Kollégája, Gerd Johnsen 33 év székrekedés területén szerzett szakmai tapasztalattal (lehet, hogy sajáttal is, ezt nem tudjuk) a szarás közben adott hangok tényleg nem segítenek. Fallingborg azt mondja, szerinte a nyögések és morgások csakis pszichológiai értelemben vett megkönnyebbülést hozhatnak.

grunt-poo

A két doki egyébként egy nemrég végzett kutatásra hivatkozva azt állítja, hogy a dánok harmada morog a vécén, szóval a témáról igenis beszélni kell. Mi pedig nekik küldjük a következő dalt (még akkor is, ha a szöveget nem fogják érteni). Hát, szar ügy! Bocs.

Forrás: Coed.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés