Ő Kiah, az egyik első pitbull-rendőrkutya a világon

Ha Rin-Tin-Tin, Kutyám Jerry Lee és Rex felügyelő kalandjai után hozzánk hasonlóan te is azt feltételezted, hogy a rendőrök majdnem mindig csak német juhászkutyákat alkalmaznak rendőrkutyaként, akkor hadd mutassunk be valakit, aki több szempontból is kivételnek számít. Kiah számára nemrég még nem volt remény – nem hogy a rendőrségi melóra, de egy jobb életre sem, ugyanis kóbor kutyaként tengette napjait. Aztán befogták, és egy idő után kiválasztották a Universal K9 képzésre, aminek elvégzésével immár rendőrkutyaként a New York-i Poughkeepsie-be került. A programban részt vevő kutyákat általában robbanóanyagok, kábítószerek és eltűnt személyek felkutatására képzik ki, és persze arra is, hogy mindig és minden körülmények közt segítsék a rendőrség munkáját.

Hirdetés

Kiah szerintünk egy percig sem bánja, hogy az utca világa helyett a rendőrségen állhatja meg a helyét.

Meet K9 Kiah, New York's very first pit bull police dog.

Kiah is a graduate of the <a href="https://www.facebook.com/pg/UniversalK9inc/about/?ref=page_internal" target="_blank">Universal K9</a> training program, which rescues stray dogs, trains them for police duty, and then donates them to law enforcement agencies across the country. The program works in conjunction with the <a href="http://animalfarmfoundation.org/pages/home" target="_blank">Animal Farm Foundation</a>.

Kiah főleg drogot és eltűnt személyeket keres.

A kutya Justin Bruzgul társa lett – munka mellett és azt követően együtt járják a helyi iskolákat, hogy gyerekeknek az állatmenhelyek és az örökbefogadás fontosságáról beszéljenek.

When she's not hard at work, Kiah and her handler, Officer Justin Bruzgul, travel around to local schools to educate children on the importance of animal shelters and rescues.

Kiah's hard work and dedication to her job and community have earned her the ASPCA Public Service Award.

Kiah nemcsak fantasztikus társ, hanem már ki is tüntették, jó példájával pedig segíthet abban, hogy több pitbullból is rendőrkutya lehessen a jövőben.

This amazing K9 is paving the way for more pit bulls to be added to police forces all across the U.S.

Forrás: Viralnova.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés