Tipikus hibák, amiket mindannyian elkövetünk iPhone-unk aksija ellen

Bár az iPhone-od töltése csak ennyibe kerül éves szinten, az azért nem mindegy, mikor kell aksit cserélned a készülékedben. Szeretnéd, ha minél tovább bírná, ugye? És addig sem akarsz azon bosszankodni, hogy már megint lemerült? Nos, akár hiszed, akár nem, van pár dolog, amiket (vagy legalábbis ezek zömét) a legtöbben rosszul csinálunk. Segítünk kijavítani a berögződéseket, hogy a te iPhone-od aksija is minél tovább bírja majd!

Hirdetés

Azt talán már te is tudod, hogy nem tesz jót kis kedvencednek, ha egész éjszakára fent felejted a töltőn, ahogy az sem, ha folyton 100 százalékos töltöttségig nyomatod árammal. Ehelyett próbáld 50-80 százalék közt tartani a töltöttséget, hálás lesz érte!

iphone_battery1

Ne merítsd le túl gyakran csurig (ezt sem szereti).

iphone_battery2

Ne bízz a “kicsi, olcsó” bóvlikban, inkább fizess egy kicsivel többet a gyári töltőkért. Ezzel tovább él az aksid, és nem égeted le az otthonod, szóval végül is eléggé megéri.

iphone_battery3

Bejönnek a wireless töltők? Tudjuk, néha életmentőek, ha épp nincs konnektor a közelben, de ne használd őket túl gyakran, mert az általuk fejlesztett hő sem tesz jót az iPhone-od érzékeny aksijának.

iphone_battery4

Vedd le a tokot, míg töltöd a telót (főleg, ha észrevetted, hogy kis kedvenced átforrósodik olyankor).

iphone_battery5

Ha van egy tartalék iPhone-od, akkor tárolás előtt tölts egy kicsit az aksijára. Ha ugyanis “nullás” töltöttséggel tárolod el, az aksi élettartamát jelentősen rövidítheted (nem lesz képes utána túl sokáig működni két töltés közt).

iphone_battery6

Vedd le a kijelző fényerejét, és kapcsold ki néha a wifit meg a Bluetooth-t.

iphone_battery7

A Location Services, a rengeteg app és értesítés sem mindig létszükséglet. Szelektálj, és a felesleges dolgokat lődd ki.

iphone_battery8

Vannak, akik szerint az alkalmazásfrissítéseket is kikapcsolhatod, de mi azt mondanánk, hogy ezt legfeljebb csak akkor tedd meg, egy időre, ha fontos, hogy a telefonod biztosan ne merüljön le, aztán kapcsold vissza – az appok aktualizált állapotban jobban működnek.

És végül: ne hagyd a telefonod a kocsi műszerfalán, és – tűnjön bármilyen menőnek – ne tedd ki magad mellé napozás közben (ezt a tanácsot mentsd el jövő nyárra, és jusson eszedbe, ha majd a strandon sütteted a hasad).

iphone_battery9

Forrás: Pulptastic.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés