Átlagos férfinak tűnt, de szadista sorozatgyilkos volt Richard Speck

Richard Speck 1941-ben született, egy nyolcgyerekes család hetedik gyerekeként. Apja korán meghalt, anyja pedig egy semmirekellő alkoholista pasashoz ment feleségül, aki hamarosan rossz útra vezette Richard Specket – 15 éves korára alkoholista volt, és számtalanszor tartóztatták le piti bűncselekmények miatt. Később még messzebbre ment: 1963-ban börtönbe került hamisítás és betörések miatt, de 16 hónap múlva szabadlábra helyezték. Ezután egy hónap sem telt el, és megtámadott egy nőt egy késsel. Újabb 16 hónap várt rá ezért az erőszakos cselekményért, de fél év múlva “tévedésből” kiengedték.

Hirdetés

1966. július 13-ig betörésekkel folytatta bűnözői pályafutását, illetve néhány embert késsel támadott meg. Azon a napon viszont valami sokkal borzalmasabbat tett: megerőszakolta Ella Mae Hoopert. Az átlagos kinézetű férfi viselkedését később pszichiáterek is elemezték. Ők azt mondták, elsősorban az anyjára volt dühös, ezért akarhatott a nőkön bosszút állni.

He continued with a string of burglaries and stabbing incidents until July 13, 1966.

A lánnyal ugyanazokba a bárokba jártak, és egyszer felvitte magával a szobájába. Szexuálisan zaklatta, majd ellopta a pisztolyát és egy rugós kést.

That day, he started a drunken reign of terror in Chicago that began with the rape of Ella Mae Hooper.

Ugyanazon az éjszakán beosont egy házba, ahol nyolc lány lakott – mindannyian nővérnek tanultak. Foglyul ejtette őket, majd egyenként kivitte a lányokat a szobából. Megfojtotta és/vagy leszúrta őket, név szerint Patricia Matuseket, Nina Jo Schmale-t, Pamela Wilkeninget, Suzanne Farrist, Mary Ann Jordant, Merlita Gargullót és Valentina Pasiont. Utolsó áldozatát, Gloria Davy-t meg is erőszakolta, mielőtt megfojtotta a lányt.

At 11:00 p.m., he broke into a townhouse that was occupied by eight nursing students.

A nővérnek tanuló diáklányok egyike, Cora Amurao el tudott bújni egy ágy alatt, és nesztelenül ki tudta várni, míg a gyilkos végez mindenkivel (Speck valószínűleg maga sem tudta már pontosan, hány lánnyal végzett, és hányat akar még kivégezni). Amurao később bátran szembenézett a sorozatgyilkossal a bíróságon, és azonosította őt. Az esküdtszék 49 perc alatt elítélte Specket. Élete végéig börtönben volt, 1991-ben szívrohamban halt meg.

Forrás: Viralnova.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés