Így keresett 722 millió forintot ez a 14 éves kisdiák

Szerintünk Harvey Millingtonnak már a neve is úgy cseng, mintha milliomos vagy milliárdos lenne, és a látszat ebben az esetben nem csal: a srácnak tényleg valamivel több mint kétmillió fontnyi vagyona van, amit nem tehetős családjának, hanem csakis saját ügyességének és üzleti érzékének köszönhet. A 14 éves srác ugyanis tavaly több ezernyi szélvédőre ragasztható kis papírt adott el, amik figyelmeztetik az autósokat, hogy mikor kell adót fizetniük. A négy fontért kínált apróságokért az autótulajdonosok nem sajnálták a pénzt, lévén hogy sokkal nagyobb összegre büntették volna meg őket, ha elfelejtik időben befizetni a biztosításukat. Harvey százezer fontot keresett ezzel a páratlan üzleti ötlettel, aminek egy részéből, 40 ezer fontból vásárolt egy háromholdas telket.

Hirdetés

Az igazi meglepetés viszont ezután érte: felbukkantak nála egy ingatlanfejlesztő vállalat munkatársai, akik kétmillió fontot, vagyis átszámítva 722 millió forintot kínáltak a telekért.

Harvey persze kapva kapott az ajánlaton, és igent mondott. Azt mondja, túl sok pénzről volt szó, ezt egyszerűen nem utasíthatta el… hát igen, teljesen megértjük.

A 14 éves fiú családját is meglepte a hirtelen szerzett nagy vagyon, de apja, aki egyébként kertész, azt mondja, fiát mindig is kemény munkára nevelte, és arra, hogy az életben mindenért meg kell dolgozni. Szerinte Harvey jó gyerek, és nem fog elszállni. Egyébként rendőrnek készül, már csatlakozott is a helyi rendőrség kadétjaihoz. Nem különösebben akar üzletemberként dolgozni, egyszerűen csak van némi érzéke ehhez is.

Forrás: Metro.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés