30 perce volt hátra: galandférget találtak ennek a srácnak az agyában!

Fejfájás esetén nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, de ha valakinek hirtelen és nagyon durván elkezd sajogni a kobakja, akkor nem árt orvoshoz fordulni. Szerencsére a kaliforniai Luis Ortiz is ezt tette. Azt mondja, élete legborzalmasabb fejfájását tapasztalta meg, elég hirtelen, és mivel ilyesmi még sosem történt vele, tudta, hogy valami nagyon nincs rendben. Legnagyobb szerencséje talán az volt, hogy nem egy kis háziorvosi rendelőbe ment, hanem rögtön kórházba vitték, ahol az orvosok elég gyorsan rájöttek, mi a baj. Közölték vele: egy galandféreg van az agyában, ami miatt azonnal műteni kell – máskülönben úgy fél órája van hátra.

Hirdetés

Az első döbbenet után a srác persze azonnal beleegyezett a műtétbe, és ma már jól van.

Luis Ortiz hálás az orvosoknak, meg a sorsnak, és azt is tudja, hogy elég nagy szerencséje volt.

Wassup? #brain #brainscan #kikou

victoria.calozet (@vcalozet) által közzétett fénykép,

His splitting headaches were being caused by a parasitic tapeworm that managed to burrow into his brain. Doctors dropped everything so that they could perform emergency surgery and save his life.

The tapeworm was living inside a cyst that had been effectively cutting off oxygen to his brain. Fortunately, they were able to pull the wriggling creature out.

Az orvosok szerint galandférget nem is olyan nehéz összeszedni: valamelyik fejlődő országban tett utazással, koszos vízben való úszással vagy akár nem teljesen megfőtt vagy átsült disznóhús fogyasztásával is sikerülhet. Ezért nem árt, ha odafigyelünk a higiéniára és arra, mit eszünk.

Forrás: Viralnova.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés