Agysérülése után azt hitte magáról, hogy meghalt, és már csak egy zombi

Warren McKinlay még 2005-ben szenvedett súlyos motorbalesetet. Fejsérüléssel ápolták kórházban, és bár a családja egy ideig látta rajta, hogy valami nincs rendben vele, nem gyanították, hogy nagy a baj. A korábban a brit hadseregben is szolgáló férfiről jóval később kiderült: akkor már 18 hónapja meg volt arról győződve, hogy ő tulajdonképpen halott, csak zombiként él tovább. “Mivel a háborúban megsérült katonákkal együtt kezeltek, a halálról szóló történetek vettek körül. Olyan volt, mintha egy rémálomban élnék. Nem akartam enni, mondván, hogy úgyis halott vagyok. Mintha csak egy alternatív valóságban éltem volna” – mondta McKinlay.

Hirdetés

Elég reménytelennek tűnt a helyzete, mert hogy beszélni sem akart arról, mit érez. Végül a terapeutájának bevallotta, hogy úgy gondolja, ő már meghalt, és csak egy zombi. Ez segített abban, hogy a terapeuta rájöjjön: itt más baj van, és megfelelő segítséget kérjen McKinlay-nek.

&ldquo;I was treated at a time when many soldiers were coming back from Afghanistan with no legs and no arms," he told <a href="http://www.mirror.co.uk/news/real-life-stories/soldier-walking-corpse-after-rare-9367576" target="_blank">Mirror Online</a>.

Though he survived the crash, McKinlay walked away with a brain injury that made him think he had actually died. Before all of this, he had served seven years in the Royal Electrical and Mechanical Engineers, a branch of the British Army.

Valószínűleg tucatnyi vizsgálat és rengeteg beszélgetés után az orvosok megállapították, hogy Cotard-szindrómás. Ezeknél a betegeknél az agy azon része sérül, ami az arcok felismeréséért felelős, illetve azért, hogy ezekhez érzelmeket is társítsanak. Ennek következtében a beteg eltávolodik a családjától, elidegenedik a környezetétől, és az az érzése támad, hogy ő már nem tartozik sehová, talán a világon sincs.

First identified in 1880 by neurologist Jules Cotard, the disorder is believed to be caused by the fusiform gyrus and the amygdalae not functioning correctly. These parts of the brain recognize faces and assign emotions to them.

Szerencsére az egykori katona a kezeléseknek köszönhetően ma már tudja, hogy nem zombi, hanem agysérülése van – mondjuk ezzel a tudattal sem lehet túl könnyű megbirkózni és együtt élni.

Fortunately, McKinlay was sent to the Defence Medical Rehabilitation Centre Headley Court in Surrey, where he received treatment and even became friends with a person who was also suffering from the syndrome.

He became increasingly distant with his family and didn't care about anything anymore. Things started to look hopeless until he finally admitted to his therapist that he thought he was dead.

Forrás: Viralnova.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés