Ha ellenzed az állatkísérleteket, mondj nemet ezekre a termékekre is!

Bármennyire felháborító és szomorú is, még mindig számos nagyvállalat dob úgy piacra népszerű termékeket, hogy azokat a gyártási folyamat során állatokon próbálják ki. Ha az állatkísérletek ellenzője vagy (ahogy mi is), akkor ezt jó ha tudod – így nemet tudsz mondani olyan termékekre, amikért négylábú, szőrös kis barátaink talán az életüket adták.

Hirdetés

Szerinted honnan tudják a gyártók, hogy egy-egy termékben túl sok ártalmas vegyszer lehet az emberek látása vagy mondjuk a gyomrunk szempontjából? Bingó: állatok szemébe fújják, vagy arra kényszerítik őket, hogy nyeljék le a termékeket, mint például a Windex gyártója.

Windex

A Tide, az Ajax és a Clorox termékeit is állatokon próbálják ki.

Tide

Ajax

A Trojan óvszereket is állatkísérletek révén tökéletesítik (ha piszkos a fantáziád, inkább ne gondold tovább, hogy ez pontosan mit is jelenthet).

Trojan condoms

2000 óta a Johnson & Johnson 65 százalékkal csökkentette az állatkísérleteiket, de ez még mindig nem jelenti azt, hogy teljesen felhagynak ezekkel.

Band-Aids

A Mars csokit laboratóriumi patkányokon tesztelik (mondjuk ez a többi állatkísérlethez képest elsőre nem tűnik olyan vészesen gonosznak – persze minden állatkísérlet szörnyű).

Mars candy

Gondoltad volna, hogy a post-iteket is állatkísérletek révén tökéletesítik?

Post-its

Bizony, a vazelint is állatkísérleteken teszik próbára, mielőtt a boltok polcaira kerülhetne.

Vaseline

A Kleenex helyett is keress inkább olyan papírzsepit, amelynek gyártója nemet mond az állatkísérletekre.

Kleenex

Forrás: Viralnova.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés