A mai napig nincs magyarázat arra, ami Gloria Ramirez holttestével történt

Gloria Ramirezt 1994. február 19-én szállították kórházba a kaliforniai Riverside-ban. A nőnek előrehaladott méhnyakrákja volt, és zavartságra, magas pulzusra, szabálytalan légzésre panaszkodott. Este negyed 9-re értek be vele a kórház sürgősségi osztályára, és mivel gyógyszerekkel nem tudták stabilizálni, defibrillátort alkalmaztak nála. Ekkor vették észre, hogy bőre csillog, a szájából pedig mintha fokhagymás-gyümölcsös illat áradna. Ezután egy Susan Kane nevű nővér kezdett tőle vért venni, és hirtelen úgy érezte, ammónia szaga csapta meg. A nővér ezt követően elájult. A vérvételt Julie Gorchynski folytatta, aki akkoriban rezidensként dolgozott a sürgősségin. Ő kristályszemcséket vett észre Ramirez vérében, majd ő is elájult. Amikor a harmadik ember is összeesett, az orvosok az egész sürgősségi osztályt kiürítették, és mindenkit a parkolóba tereltek.

Hirdetés

Összesen 23 ember lett rosszul, és öten szorultak kórházi ápolásra azok közül, akik Ramirezzel érintkeztek. Bár próbálták őt megmenteni, a nő este 8:50-kor már halott volt.

When Ramirez arrived at the ER around 8:15 p.m., doctors quickly gave her diazepam, midazolam, and lorazepam to sedate her.  She wasn't responding well, so they decided to use a defibrillator to correct her heart rate.

Az ügyet persze vizsgálat követte. Az első jelentések szerint nem történt más, mint tömeghisztéria, de persze ezzel az eredménnyel senki sem volt elégedett, és nem magyarázta azt, miért került Julie Gorchynski két hétre az intenzív osztályra. Következett a Lawrence Livermore National Laboratory vizsgálata, mely szerint Ramirez dimetil-szulfoxidot használhatott otthon fájdalomcsillapításra, ami megmagyarázhatná a fokhagymaszagot és az olajosan fénylő bőrt.

The Lawrence Livermore National Laboratory was brought in next to investigate. Their researchers thought that Ramirez may have been using <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Dimethyl_sulfoxide" target="_blank">dimethyl sulfoxide</a> gel as a home remedy for pain, which would explain the garlic smell and the oily sheen.

A nő leálló veséje miatt termelődhetett a szervezetében egyfajta oldószer, ami oxigénnel kombinálva dimetil-szulfonná alakulhatott, és szobahőmérsékleten kristályosodhatott a vérében. De a család kérésére két hónap múlva elvégzett boncoláson a família által felkért patológus nem tudott megállapítani semmit, lévén hogy a nő szíve hiányzott, szerveit fekália szennyezte be, és teste eléggé elbomlott.

Gloria Ramirezt végül jelöletlen sírba temették el az Olivewood Memorial Parkban, 10 héttel a halála után. Azóta sem tudja senki, hogy a halála idején pontosan mi történt a testével, és mitől lettek rosszul a vele érintkezők.

A few medical workers stayed behind to continue treating Ramirez,  but she was dead by 8:50 p.m. This strange phenomenon made 23 people ill, five of whom were hospitalized.

Forrás: Viralnova.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés