Melyik nemzet miben a legjobb? Ez a különleges térkép megmutatja

Mi magyarok is büszkék lehetünk magunkra a legújabb, különleges világtérképet böngészve – ez azt mutatja meg, melyik nemzet miben a legjobb. Méghozzá nem is csak légből kapott adatok alapján, hanem többek közt a Világbanktól és a Guinness Rekordok Könyvétől származó statisztikák felhasználásával. A térkép elkészítéséhez ugyanis ezeket használta fel térképe megalkotásához David McCandless, az internet pedig gyorsan felkapta – lévén, hogy a Föld minden országában élőknek érdekes lehet.

Hirdetés

Nézzünk néhány példát, hogy melyik ország miről lehet nevezetes. Japánban több Michelin-csillagos étterem van, mint bárhol a világon, ezért ők a minőségi konyhában a legjobbak, míg a hollandok kávézásban, a norvégok pizzaevésben, a svédek a popzenében, a pakisztániak pedig a melegpornóban (nézik és csinálják is vajon?). Ezzel szemben az Egyesült Államok a spamekről, Kanada a Facebook-függőkről nevezetes, Ausztrália pedig a hackerek paradicsoma lehet. És hogy mi a helyzet velünk, magyarokkal? Nos, keress rá a térképen Hungary-re, és megtudod!

The fascinating new global map has pinpointed what different countries in the world are the best at, according to statistics gathered from across the internet – ranging from sources such as the World Bank and Guinness World Records

Pornósztárok! Naná! Mennyivel jobb már, mintha mondjuk a pálinkaivást vagy a disznóvágást emelték volna ki (mondjuk ezek sem feltétlenül rossz dolgok…).

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés