Szilveszteri és újévi szokások a világ körül

Mindannyian ismerjük a disznóval és lencsével kapcsolatos magyar szilveszteri szokásokat, de vajon mi a helyzet a világ többi részén? Milyen hagyományokkal várják az új esztendőt? Jöjjön most ezekből egy kis ízelítő!

Hirdetés

Ecuadorban madárijesztőt égetnek, így szabadulnak meg az elmúlt év rossz energiáitól.

Ecuador - Burn A Scarecrow

Fehéroroszországban egy kakas köré ülnek le az egyedülálló lányok és nők. Mindenki egy kupac gabonát rak maga elé, és akinek a kupacából először eszik a kakas, az megy férjhez elsőnek a csajok közül.

Szeretsz utazni? Akkor szilveszterkor ne felejts el egy üres táskát is magaddal vinni – Latin-Amerikában úgy tartják, ez meghozza az utazási lehetőségeket az új évben.

Egyél 12 féle ételt az új esztendő első napján! Észtországban úgy tartják, ez 12 férfi erejét adja majd neked az új évben.

Ha ez túl sok lenne neked, vagy inkább spanyolosan szeretnéd köszönteni az új évet, akkor egyél meg 12 szem szőlőt pontban éjfélkor, a 12 hónapnyi jó szerencséért.

Argentínában babot, az Egyesült Államok déli államaiban pedig ilyen babot – a zenei világból ismerős lehet a neve: black-eyed peas – esznek. Argentínában azért, hogy megmaradjon a munkájuk és ezáltal a jövedelmük, az USA-ban pedig a szerencse bevonzása végett.

A romániai medvetánc távol tartja a rossz dolgokat az új évben:

A kínaiak a hátsó ajtónál söprik ki otthonukból a szemetet:

Calm before the storm of boxes arrive. #movingday #workit #house #grandpa #sweeping

Debra Wong (@debrawong) által közzétett fénykép,

Esküvőkön láttuk már, de a Dánok új évkor is csinálják. Hogy mit? Edényeket dobnak a szomszéd házának falához, hogy szerencsét hozzon. Hát, szerintünk ha eltalálják a szomszédot, akkor szinte biztos, hogy balszerencsét hoz a dolog.

#polterabend #wedding #throwingdishes #fun #friends #marrige #marry

Emilia (@emiliatrang) által közzétett videó,

Dél-Afrikában kidobják a bútorokat az ablakon, hogy megszabaduljanak a régi kacatoktól, és teret adjanak a remek új dolgoknak.

Fuckin shit uo. Lol. #love #beautiful #gay #gayboy #barbie #blonde #fuckshitup #brokenfurniture

WildWildWes (@barbie_bytch14) által közzétett fénykép,

Ha szilveszterkor olvadt ónt öntesz a vízbe, mint a finnek, akkor állítólag megláthatod, milyen éved lesz.

Skóciában az új évben a ház első vendége általában hoz valamit: kenyeret, whisky-t vagy pénzérméket a családnak. A brazilok viszont inkább az óceánba szórnak ajándékokat, vagy fehér színű virágokat. Ezzel kérnek erőt és sok-sok energiát az új évre is az óceán szellemétől, Yemanjától.

A Fülüp-szigeteken viszont beérik azzal, hogy zajonganak. Nem kicsit, nagyon!

Happy New Year! 🎉🎊💥 #aviewfromthetop #aviewfromthetop #newyear2016 #philippinesnewyear

@ivy_g0m3z által közzétett videó,

Forrás: Viralnova.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés