Durva állatkísérletek, amelyek nagy része nemcsak mendemonda +16

Mindannyian belefutunk néha olyan hírekbe és cikkekbe, melyek első pillantásra tudományosnak tűnnek, de bizony elég szörnyű és nehezen feldolgozható részletekre világítanak rá. Sokan szeretnénk azt hinni, hogy ezek a történetek, például a most következők csak kamu sztorik, de a Viralnova forrásunkként szolgáló írása szerint ezekben igenis sok igazság van. Jöjjenek hát olyan kísérletek, amiktől szinte biztosan égnek áll a hajad. Előre szólunk azonban, hogy ha nagy állatbarát vagy, akkor inkább NE olvass most tovább – ez a tartalom nem neked való.

Hirdetés

Ha úgy döntöttél, figyelmeztetésünk ellenére mégis tudni szeretnéd, miről van szó, akkor jöjjenek a részletek! Elsőként Vladimir Demikhov kísérleteiről kell szót ejtenünk, aki szervátültetésben ért el komolyabb sikereket a negyvenes-ötvenes években. És bár munkássága nagyban hozzájárult a tudomány fejlődéséhez (és nélküle talán nem tartanának ott a szervátültetésben, ahol ma), azért jó pár felkavaró dolgot is tett. Például kutyák fejét és felsőtestét operálta át más kutyákra, állítólag több mint 20 alkalommal. Ezt követően kis páciensei sosem éltek túl sokáig.

He created dicephalic, or two-headed dogs by transplanting the head and upper body of one onto the other, but they never survived for long. He attempted this more than 20 times.

A negyvenes években szintén Oroszországban készült egy dokumentumfilm, “Kísérletek a testek újjáélesztésével” címmel. Előre szólunk, hogy az ebből származó részletet tényleg csak akkor nézd meg, ha kibírod, hogy egy kutya levágott fejét fogod látni, amit a videóban látható módon élesztenek újjá.

Ehhez némiképp hasonlított Sergei Brukhonenko kísérlete is, akinek néhány óráig sikerült is életben tartania egy kutya levágott fejét. Gépezete, az “autojektor” valami ilyesmi volt, és a fenti videóban bemutatott módszerhez hasonló mechanizmussal működött.

Soviet scientist Sergei Brukhonenko actually succeeded at keeping a dog's severed head alive for a few hours after decapitation by putting it on life support. He used the "autojektor," one of the first heart and lung machines, which can also be seen in "Experiments in the Revival of Organisms."<i><em></em><strong></strong></i>

Az 1800-as években a pszichológusként és neurológusként dolgozó Charles-Édouard Brown-Séquard is valami nagyon hasonlóval próbálkozott: levágta egy kutya fejét, lecsapolta a vérét, majd oxigénnel dúsított friss vért juttatott bele. Elmondása szerint az állat feje ezután néhány percig mutatott életjeleket, beleértve szándékos izommozgásokat az arcon és a szem környékén. Paul Loye nagyjából ugyanakkor beérte annyival, hogy az állatokat lefejezte, és azt vizsgálta, mennyi ideig mozognak még utána.

French phsyician Paul Loye became interested in this experiment around the same time, so he built a guillotine and decapitated hundreds of dogs and other animals to study how long their movements lasted afterwards.

1887-ben Jean Baptiste Vincent Laborde végezte az első bejegyzett, sikeres kísérletet bűnözők levágott fejének újjáélesztésével: az emberi testen lévő nyaki ütőeret kötötte össze egy kutya nyaki ütőerével. Azt állította, hogy az arcizmok egy kis ideig újra mozogtak, és hogy az agyi funkciókat is sikerült részlegesen helyreállítania.

Forrás: Viralnova.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés