Ezzel ütötte el idejét az elmúlt 40 évben a szellemváros egyetlen lakója

Nem bírod az embereket és a nagy nyüzsgést? Szívesebben lennél inkább egyedül, és nem zavarnak a szélsőséges időjárási körülmények sem? Nos, akkor billy barr – az ő kérésére kisbetűkkel kell írni a nevét – sztorija neked is tetszeni fog. A férfi 40 éve él egy Gothic nevű coloradói szellemvárosban, és nagyon is örül annak, hogy ő az egyetlen helyi lakos. barr még 1972-ben, egyetemistaként érkezett először ide, akkor a víz kémiai összetételével kapcsolatban végzett kutatásokat. De annyira utálta szülővárosát, New Jersey-t, hogy úgy döntött, a diplomája megszerzése után azonnal visszatér az 1920 óta elhagyatottan álló coloradói városkába. Ez így is történt, csak hát 1974 telét borzasztó körülmények közt kezdte: állandó szálláshely híján egy sátorban lakott. Végül aztán – még mielőtt halálra fagyott volna – az egyik épület tulajdonosa tudomást szerzett róla, és megszánta: az ő régi bányászkunyhója lett billy barr lakhelye a következő 8 évben.

Hirdetés

Hogy mégis mivel ütötte el az elmúlt több mint 40 évet a férfi? Nos, nagyon is érdekes és értékes dolgot tett: méréseket végzett, és mindent dokumentált, a napi hóesésektől a hóolvadáson, lavinákon és hőmérsékleti adatokon át egészen addig, hogy mikor milyen állatok fordultak meg a környéken. Munkássága a lavinák dokumentálása és a globális felmelegedésre irányuló kutatások szempontjából is rendkívüli, ezért is hívják sokan The Snow Guardiannek, vagyis a hó őrzőjének.

billy-barr2

A 65 éves billy barr havonta csak kétszer mozdul ki elszigetelt kis világából, akkor a négy mérföldre lévő Crested Butte-ba megy át, hogy pótolja készleteiben azt, ami elfogyott. Nem valami nagy társasági ember, viszont a hollywoodi filmeket, a különböző fejfedőket, a krikettet és a kertészkedést nagyon szereti. Azt mondja, vett egy házat az egyik közeli kisvárosban, ahol rajta kívül mások is élnek, de amíg el tudja látni magát, addig Gothic-ban marad.

billy-barr

Szerintünk a remete különös életutat választott, de vicces fickó lehet. Ugyanis amikor arról beszélt, hogy mindenki elképzeli, amint egy könyvvel az ölében ücsörög, teát iszik és nézi a hóesést, gyorsan hozzátette: “tényleg így van, és unalmas, mint a szar, de nekem mégis bejön”.

Forrás: Odditycentral.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés