Kapzsisága buktatta le a luxustáskákkal és hamisítványokkal trükköző csalót?

Vannak emberek, akiknek tényleg semmi sem elég. Egy Virginia államban élő thai nő esetében is ez lehetett a helyzet, aki egyébként elég agyafúrt dolgot talált ki: luxustáskákat vásárolt több üzletben és online, majd egy kis idő elteltével visszaküldte ezeket. Igen ám, de a táskák nem ugyanazok voltak: kínai és Hong Kong-i hamisítványokra cserélte ki őket, úgy küldte vissza. A határidőkre persze biztosan mindig figyelt, hogy visszakapja a pénzét, majd az eredeti táskáktól is megszabadult, átlagosan 2000 dollár körüli áron – mert hát mire nem jók az eBay és társai, ugye…

Hirdetés

Szerintünk ha a Praepitcha Smatsorabudh nevű 41 éves óvónő nem akarta volna nagyban csinálni a bizniszt (16 hitelkártyával nyomatta, úgy, hogy egyszer ő volt a T. J. Maxx első számú online ügyfele a világon), hanem beérte volna pár ezer dolláros nyereséggel, akkor talán még ma is szabadlábon lenne. Mert hogy lebukott: az egyik vevője egy álruhás ügynök volt a belbiztonságiaktól… akkor már egy ideje figyelték őt, mert hát még Amerikában sem természetes, hogy egy óvónő lépten-nyomon rendeli a luxusholmikat (és vissza is küldi a nagy részüket).

praepitcha-smatsorabudh-bags

A nő csak a T. J. Maxx-től egymillió dolláros visszatérítést kapott a táskák után, továbbá az online eladott holmikért további ezrek üthették a markát.

praepitcha-smatsorabudh-bags2

Júniusban tartóztatták le, és a házkutatás során még rengeteg táskát találtak az otthonában. Ki tudja, meddig folytatta volna még ezt a bizniszt?!

praepitcha-smatsorabudh-bags3

Végül bűnösnek vallotta magát, így a következő 30 hónapot börtönben tölti, és 403 250 dollár kártérítést kell fizetnie az általa megkárosított üzleteknek. Továbbá kiutasítják az Egyesült Államokból, és vissza kell térnie Thaiföldre (legálisan élt az USA-ban, de nem állampolgár). Szerintünk egyébként egész kevéssel megúszta – ha ügyes volt, legalább félmillió dollár még így is várja valamelyik számláján, amihez kevesebb, mint három év múlva újra hozzáférhet majd.

Forrás: Odditycentral.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés