Rossz véget ért a jó ügy: elütötték a mezítláb gyalogló környezetvédőt

Mark Baumer esete elég nagy figyelmet kapott a nemzetközi sajtóban. Talán te is olvastál róla: ő az a környezetvédő aktivista, aki mezítláb akarta bejárni Amerikát, hogy felhívja az emberek figyelmét a klímaváltozásra és annak veszélyeire. A 33 éves férfi tavaly októbertől ennek a célnak élt, vegán étrendet követett, és sokak szemében egy hős volt. Utazása 101. napján azonban tragédia történt: a floridai Walton megyében elütötte őt egy SUV.

Hirdetés

Halálhírét megerősítették a floridai hatóságok is, az a szervezet pedig, akiknek Baumer pénzt gyűjtött akciójával, Facebookon így búcsúzott tőle:

Azt, hogy pontosan mi történt, egyelőre nem tudjuk. A férfi állítólag mindig viselte láthatósági mellényét, így az autósok láthatták őt, tehát a végzetes baleset valószínűleg a SUV vezetőjének figyelmetlenségéből adódhatott.

Day 98 of crossing america barefoot

mark baumer (@baumerworld) által közzétett fénykép,

Mark Baumer 10 000 dollárt szeretett volna gyűjteni az általa támogatott szervezetnek, de az összeg halálhíre után gyorsan 14 000 dollár fölé ugrott, és valószínűleg jelenleg is emelkedik.

mark baumer

És egy egészen kísérteties részlet a végére: Mark Baumer különböző blogokban és a közösségi oldalakon számolt be követőinek utazásáról, és a következő fotót posztolta utoljára életében. A sárga felirat szerint “Killed” vagyis megölték. Hát, egy biztos: az aktivista tényleg meghalt, a körülményeket pedig valószínűleg még vizsgálja a rendőrség.

mark baumer killed

Forrás: TheLadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés