Egy tudós szerint a kannibalizmus teljesen természetes dolog

Ha kannibálokról hallasz vagy olvasol valahol, szinte biztos, hogy beleborzongsz a dologba. Márpedig egy Bill Schutt nevű, főleg gerincesekkel foglalkozó zoológus szerint a kannibalizmussal nincsen semmi gond, sőt, teljesen természetes dolog. Könyvében, a “Cannibalism: A Perfectly Natural History”-ban tudományos perspektívából tekint erre a jelenségre, és arra jut, hogy ez az egész messze nem olyan szörnyű, mint amilyennek az emberek gondolják. Hogy miért? Nos, nemrég az NPR-nek nyilatkozva elmondta, hogy a nyugati társadalmakban évszázadok óta tabunak számító kannibalizmus számos állatfajnál is természetesnek minősül – mondjuk az emlősöknél már nem annyira, mert máshogy viszonyulnak egymáshoz, mint mondjuk néhány kígyó, és többek közt fejlettebb az utódgondozásuk is. De a szakember szerint ha elég nagy és elég extrém stressz ér egy emlőst vagy egy embert, mint például az éhezés, akkor nem fog mérlegelni, hanem egy idő után megeszi a társát (erről mintha már hallottunk volna).

Hirdetés

A zoológus arról is beszélt, hogy az emberi test bizonyos részei hogyan gyógyítottak régen betegségeket: “nem hittem volna, hogy emberi vérrel kezelték az epilepsziát, vagy hogy emberi zsírral bőrbetegségeket gyógyítottak” – mondta. Hát, őszintén szólva mi sem, de még mindig nem gondoljuk, hogy ez az egész olyan tök természetes lenne…

Cannibals 2

A tudós egyébként nem csak a levegőbe beszél: azt állítja, evett már emberi méhlepényt, amit egy séf készített el, és remek borral kísérték le. De a dologról diszkréten csak annyit mondott, hogy nem bánta meg, de valószínűleg nem tenné meg soha többé.

Forrás: Sickchirpse.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés