Hamarosan bárkinek lehet a hőmérséklet hatására változó hajszíne

Kémikus, divattervező, üzletasszony – Lauren Bowkerről mindez elmondható, szakmai körökben viszont mégis inkább “szerényen” csak alkimistának nevezik a hölgyet. És nem véletlenül, ugyanis mindig kitalál valami forradalmi, mások által talán elképzelhetetlen dolgot. És persze ha már megszületett fejében az ötlet, akkor meg is valósítja. Most épp a The Unseen nevű vállalat féltartós hajfestéke, a FIRE révén került a figyelem középpontjába – ez képes egy adott színről egy másikra változni, attól függően, hogy viselője körül hogyan változik a hőmérséklet. Varázslatosan hangzik? Pedig Bowker szerint csak a tudományon alapul.

Hirdetés

A WIRED magazin azt írja, hogy a hőmérséklet növekedésével vagy csökkenésével a festékben található szénbázisú molekulák elmozdulnak, ennek a végkövetkezménye – nyilván bonyolult kémiai reakciók után – a szemmel látható változás.

Akik kritizálják, azzal érvelnek, hogy túl sok méreganyagot tartalmaz, de a The Unseen már megígérte, hogy csökkenteni fogják ezek mértékét, illetve mással helyettesítik majd ezeket az anyagokat. A FIRE egyébként néhány mosás után kikopik a hajból, viszont az áráról egyelőre nincs infónk.

Forrás: Odditycentral.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés