Ijesztő vagy érdekes? Gyerekek, akik emlékeznek előző életükre

Sokan nem hisznek a reinkarnációban, főleg a tudósok közül. De van, aki nem elutasító ezzel kapcsolatban: egy bizonyos Dr. Jim Tucker évek óta olyan gyerekekről ír, akik elmondásuk szerint emlékeznek az előző életükre. Eddig 2500 olyan dokumentált esetet gyűjtött össze, melyben fiúknak és lányoknak részletes emlékeik vannak előző életükről. Ezek általában kétéves koruk körül kezdődnek, és hétéves korukra elhalványulnak. A “Return to Life: Extraordinary Cases of Children Who Remember Their Past Lives” (Visszatérés az életbe: olyan gyerekek rendkívüli esetei, akik emlékeznek az előző életükre) című könyvében is számos esetet bemutat.

Hirdetés

2002-ben egy James nevű kisfiúval beszélgetett, aki azt állította, hogy előző életében szintén James-nek hívták, a második világháborúban szolgált pilótaként, és Natoma nevű repülőgépén vesztette életét. A szülők azt állítják, nem tőlük hallott a háborúról, és bár 18 hónapos korában elvitték egy múzeumba, ahol a kisbabát lenyűgözték a repülőgépek, ezekre nem emlékezhet, és az is képtelenség, hogy ott és akkor ilyen sok infót megjegyzett. A fiúcska apja elég szkeptikus volt a reinkarnációval kapcsolatban, de azt mondja, ma már hisz a gyermeknek. Részben azért is, mert a kisfiú már egészen pici korában olyan dolgokat tudott repülőgép-alkatrészekről, amiket még a felnőttek sem ismerhettek, részben pedig, mert a család utánajárt a dolgoknak, és a második világháborúban tényleg létezett egy SS Natoma Bay nevű gép, amelynek volt egy James Huston nevű pilótája.

A kis James esete csak egy a sok közül, amiket az elmúlt években Dr. Tucker összegyűjtött. Volt például egy kaliforniai kisgyerek is, aki azt mondta, ő volt a híres sportoló Bobby Jones, illetve egy Ryan nevű kissrác, aki rámutatott az 1939-es Night After Night című filmben feltűnő, Marty Martyn nevű hollywoodi színészügynökre, és azt állította, hogy ez ő. Dr. Tucker később kapcsolatba lépett Marty lányával, aki úgy 50 dolgot erősített meg, amiket a kisfiú mesélt a néhai színészügynökről. A nő is azt gondolja, hogy a kisfiú az apja reinkarnációja lehet.

Mit gondolsz, ezekben a dolgokban tényleg lehet valami, vagy csak hamis emlékek, amiket a szülők ültetnek el valahogyan a gyerekeik fejében, öt perc hírnévért és némi pénzért cserébe? Érdekes, ijesztő, vagy inkább egy rendkívül bizarr jelenségről van itt szó szerinted?

Forrás: TheLadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés