Csak ebben különbözik a Pepsi és a Coca-Cola?

Érdekes témát boncolgat egyik friss írásában a LadBible. Azt a nagy kérdést teszik fel, hogy miben különbözik egymástól a Coca-Cola és a Pepsi – persze, mindannyian tudjuk, hogy csomagolásuk és marketingjük is tök más, de vajon az ízük is? Azt írják, az előbbi vaníliásabb, míg az utóbbi inkább citrusosabb. Egyetértesz ezzel? Nos, Malcolm Gladwell, az ember, aki könyvet írt a két legnépszerűbb kóla közti ízkülönbségekről (igen, ilyen is van, címe: “Blink: The Power of Thinking Without Thinking”), azt mondja, ez teljesen így van. Azzal az apró kiegészítéssel, hogy a Pepsi édesebb, mert több benne a cukor, ezért azokon a teszteken, ahol egyetlen korty után kell az embereknek eldönteniük, melyik kóla a finomabb, akár győzhet is. De ha az ember már egy egész pohárral, vagy egy üveggel akar meginni, mérlegelnie kell, hogy több kalóriát és több koffeint tartalmaz, mint a Coca-Cola. Ennek 85%-a víz, ugyanakkor több nátriumot tartalmaz.

Hirdetés

Vannak, akiket ez az egész egyszerűen nem érdekel: azt mondják, ők azt a kólát szeretik legjobban, amit a Mekiben adnak, mert az a legfinomabb. Erről mit gondolsz?

Szerintünk a Coca-Cola és a Pepsi “harca” a vásárlókért örök, és mindenkinek szíve joga, melyiket választja (vagy akár mindkettőre nemet mond).

Forrás: TheLadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés