Ennyi idő alatt ürülnek ki az emberi testből a különböző kábítószerek

Talán nem is gondoltad volna, de még az olyan ártalmatlannak tűnő dolgok is sokáig kimutathatók bizonyos vizsgálatokkal, mint az alkohol vagy a marihuána. A keményebb drogok egy része viszont meglepő módon eltűnik a vérünkből és vizeletünkből pár nap alatt… persze ezzel nem arra akarunk biztatni senkit, hogy cserélje a füvet kokainra, dehogy is! Csak szeretnénk, ha tisztában lennétek a tényekkel. Már soroljuk is, a Metro friss összeállítása nyomán, hogy melyik drog kapcsán mennyi kell várni, hogy az kiürüljön a szervezetből.

Hirdetés

Alkohol – a vérben 10-12 órát, a vizeletben 3-5 napot tölt el a pia. Az emberi hajban viszont akár 90 nap múlva is kimutatható.

alk

Fű – két hétig marad a vérben, 30 napot a vizeletben és akár 90 napot várhatunk ennél is, mire a hajunkból sem lehet már kimutatni a fogyasztását.

Kokain és MDMA vagy ecstasy – a vérben egy-két napig, a vizeletben 3-4 napig, a hajban pedig szintén 90 napig “időznek”.

cocain

LSD – a vérben mindössze 2-3 órát tölt, a vizeletben 1-3 napot, és a hajban is legfeljebb 3 napig mutatható ki.

Heroin – 12 órán át mutatható ki a vérben, 3-4 napig a vizeletben és 90 napon át a hajban.

Metamfetamin – 24-72 óra után már nem mutatja ki a vérvizsgálat, a vizeletben 3-6 napon át van jelen, a hajban pedig 90 napig.

drugs-sign

Forrás: Metro.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés