Ez a férfi lehetett a Staten Island-i sorozatgyilkos?

A szülők a világ minden részén ijesztgetik valamivel csemetéiket, ha azok nem fogadnak szót. Staten Islanden például a Cropsey nevű mumussal ijesztettek rá a kicsikre, akinek egyik keze helyén egy kampó van, és bizony elviszi a rossz gyerekeket. De Cropsey úgy tűnik, nemcsak egy legenda, hanem nagyon is valós eseményeken alapuló karakter, ugyanis a hetvenes-nyolcvanas években több megmagyarázhatatlan eltűnés is történt Staten Islanden. Négy gyerek és egy felnőtt nem került elő, illetve az egyik kislány holttestét végül is megtalálták.

Hirdetés

A férfi, akinek alapos gyanú szerint köze lehet a történtekhez, egy bizonyos Andre Rand, aki a hatvanas években gondnokként dolgozott az értelmi fogyatékos gyerekek iskolájaként működő Willowbrook State Schoolban.

<strong></strong>In the 1960s, Rand worked as a custodian at Willowbrook State School, a state-supported institution for children with mental disabilities.  The overcrowded and inhumane conditions there were exposed by investigative reporter Geraldo Rivera in 1972, which led to it closing in 1987.  Rand had left before its closure.

Az iskolát – miután egy riporter rávilágított az itteni, embertelen körülményekre és szörnyű bánásmódra – 1987-ben bezárták. Ezelőtt négy évvel Andre Rand már egy busztársaságnál dolgozott. Egy napon az egyik buszt kölcsönvette, felvett 11 gyereket, ebédet vett nekik, majd elvitte őket a Newark-i reptérre – mindezt a szüleik beleegyezése nélkül tette. A férfit 10 hónap börtönre ítélték, mert jogellenesen vitte el és tartotta maga mellett a gyerekeket.

De nem ez volt az első különös eset arrafelé. 1972-ben eltűnt egy Alice Pereira nevű kislány, aki a bátyjával játszott a szigeten. A testvére azt mondta, csak pár percre tévesztette szem elől Alice-t, de soha nem látták őt többé, és a holtteste sem került elő (ha gyilkosság áldozata lett). 1981-ben egy másik kislány, Holly Ann Hughes is eltűnt, amikor a boltba ment egy barátjával. Állítólag Rand rabolta el, egyszerűen berántotta őt Volkswagenjébe, majd elhajtott. A lányt soha többé nem látták. 1983-ban a 11 éves Tiahease Jackson is eltűnt, 12 nappal azután, hogy Randet kiengedték a börtönből. A negyedik ember, akit máig hiába keresnek, egy 22 éves szellemi fogyatékos fiú, Hank Gafforio. Őt 1984-ben látták egy vendéglőben Rand társaságában, de nincs bizonyíték arra, hogy a férfi tette volna el láb alól.

Az utolsó eltűnt gyermek a 12 éves, Down-szindrómás Jennifer Schweiger, akit 1987-ben láttak Randdel sétálni. Eltűnése után 35 napig keresték, és meg is találták – sajnos már csak a holttestét.

Rand akkoriban hajléktalan volt, és azon a környéken táborozott, ahol ráakadtak a gyermek holttestére. A rendőrség átkutatta a helyszínt, a férfit pedig letartóztatták. Emberrablás és gyilkosság volt ellene a vád, de utóbbira nem találtak bizonyítékot, így 25 évre került rács mögé. 2004-ben újabb 25 évet kapott, szintén emberrablás miatt – ekkor vádolták meg Holly Ann Hughes elrablásával. Jelen állás szerint 2037-ben szabadul majd, 93 évesen.

Forrás: Viralnova.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés