Így lett Jonah Hill duci vígjátékszínészből igazi hollywoodi szupersztár

Jonah Hill nem született hollywoodi szupersztárnak, és nem is lett az mindjárt az első szerepei után, de útja szerintünk épp ezért izgalmas és érdekes. Hill 1983-ban született, és a kétezres évek elején kezdte színészi pályafutását. 2004-ben a Multik, haza! című produkcióban szerepelt először, majd néhány év múlva jöttek az olyan, már számunkra is ismert filmek, mint például a Távkapcs (ebben a 17 éves Bent alakítja), a Felvéve, a Szerepszemle, a Felkoppintva, az Evan, a minden6ó vagy a Superbad – avagy miért ciki a szex?

Hirdetés

Ez utóbbitól mutatunk egy rövid részletet – hát, Jonah Hill innen jutott el a hollywoodi szupersztár státuszig.

Persze annak ellenére, hogy mindig szerette a vígjátékszerepeket is, a színész egy idő után ki akart törni – hogy a LadBible-t idézzük – “a kiszámíthatatlan legjobb barát skatulyából”, és végre drámai szerepekre vágyott. Az első ilyen, fontos szerepét a 2011-es Pénzcsinálóval kapta meg, és Peter Brand karaktere mindjárt Oscar-jelölést is hozott számára a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. Bár a díjat nem nyerte el, azt elérte, hogy a Jonah Hill nevet számos komoly rendező felírta a noteszébe.

Például Martin Scorsese is, akivel a 2013-as A Wall Street farkasa című filmen dolgozott együtt. A fiatal színész annyira vágyott a produkcióban Donnie Azoff szerepére, hogy még a sztárgázsiról is lemondott, és keményen dolgozott, hogy mindenben megfeleljen Scorsese elvárásainak. A siker pedig nem is maradt el: bár a szerepért kapott második Oscar-jelölését sem váltotta díjra, ezután még több kapu nyílt meg előtte Hollywoodban, és még több fontos szerepet kapott meg.

Ne legyünk álszentek: Hillnek nemcsak érettebbé és komolyabbá kellett válnia ezekhez a szerepekhez, hanem a külsején is változtatnia kellett. Az egykori duci srácot, akinek legrosszabb időszakában a 115 kilót is elérte súlya, valószínűleg nem találták volna alkalmasnak azon karakterek megformálására, amiknek köszönhetően végül sikerült előrébb jutnia a ranglétrán. Jonah Hill ennek kapcsán azt mondta, hogy az egészséges táplálkozás, a mozgás – vagyis gyakorlatilag az életmódváltás együtt járt nála azzal, hogy érettebb és komolyabb lett. Bár ezután is vállalt vígjátékszerepeket, mint például a 21 Jump Street, azt mondja, már nem ez volt az elsődleges célja, hanem az, hogy drámai színészként is komolyan vegyék.

És persze a szerepek kedvéért történő átalakulásban is elég jó: a Haverok fegyverben kedvéért megint felszedett pár kilót, de most így néz ki:

Következő munkája, a jövőre bemutatásra kerülő Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot című produkció kedvéért megint formába hozta magát. A film stáblistáján Joaquin Phoenix, Jack Black, Rooney Mara és és Gus Van Sant rendező neve is feltűnik az övé mellett, és őszintén várjuk, hogy innen hogyan folytatódik a becslések szerint 30 millió dolláros vagyonnal rendelkező színész karrierje.

Forrás: TheLadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés