A következő képekben egy dolog közös: halottakat láthatsz mindegyiken!

A gyásszal mindenki másképp birkózik meg. És míg napjainkban teljesen elfogadott dolognak számít nyitott koporsós temetéseket tartani, vagy megőrizni elhunyt szerettünk hajtincsét, esetleg hamvait, addig a legtöbben furcsán néznénk, ha valakinél egy olyan képet látnánk valamelyik hozzátartozójáról, amelyik már a rokon halála után készült. Magyarul: fotót egy halottról. Nem? Hát de. Pedig az emberiség történelmére visszatekintve, úgy összességében nem is olyan régen – a viktoriánus korban – még teljesen hétköznapi dolognak számított, ha valaki úgy vészelte át mondjuk a gyermeke elvesztését, hogy egy, a csemete holta után készült fényképet őrizgetett.

Hirdetés

Mivel a csecsemőhalandóság akkoriban a mainál sokkal magasabb volt, sok szülő élt azzal a lehetőséggel, hogy halott kisbabáját lefotóztatta. Sajnos sokaknak ez volt az egyetlen képük a gyerekükről, és ezek is a kicsik halála után készültek.

They were especially common among parents, as childhood mortality rates were high and they wanted keepsakes to help them mourn and remember their children.

Parents actually still take photos of their <a href="http://www.viralnova.com/remember-my-baby/" target="_blank">stillborn babies</a> today as a way to cope.

Számos képen úgy néznek ki a gyerekek, kisebbek és nagyobbak is, mintha aludnának.

Many of the dead were arranged to look as if they were simply sleeping.

Mások viszont élőnek néznek ki.

Others were made to appear more lifelike.

Persze, nagyon szép dolog az emlékezés, és elhisszük, hogy valakiknek biztosan segítettek ezek a posztmortem képek a gyász feldolgozásában. De őszintén szólva, mi nem tudnánk elképzelni, hogy otthon ilyen felvételek lógjanak a falakon…

It's completely understandable that people would want to memorialize their deceased family members, but I honestly can't imagine ever hanging this on my wall.

Morbid as they are, though, they also have an odd beauty about them.

During the Victorian era, this practice was quite popular. That's because photography was a new medium back then.

Honoring the dead comes in many forms, so who's to say that these photos are wrong?

Forrás: Viralnova.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés