Milliókra büntették a székhez erősített héliumos lufikkal felszálló srácot

Még 2015-ben mi is megírtuk, hogy egy kanadai srác, Daniel Boria egy kerti székhez erősített vagy száz héliumos lufit, majd fel is szállt. A fiú egyrészt kalandvágyból vállalta be ezt a nem mindennapi mutatványt, másrészt pedig azért, hogy takarítócégét népszerűsítse. Mivel nem volt engedélye, azt azért gyanította, hogy bajba kerülhet, és ez így is történt: már a leszállás után letartóztatták, de csak múlt pénteken, majdnem két évvel repülős kalandja után született ítélet az ügyében. A bíróság 5.6 millió forintnak megfelelő kanadai dolláros büntetést szabott ki rá veszélyes és meggondolatlan légi mutatványáért.

Hirdetés

A 27 éves vállalkozó azt mondja, nem bánja a dolgot – és szerintünk az is aligha fájt neki, hogy a repülés előtt kétmillió forintnyi költséggel kellett számolnia (lufik, a kerti szék átalakítása, stb).

Daniel Boria kis kalandja azért is volt nagyon veszélyes, mert a Calgary reptér közelében zajlott, így elmondása szerint csak abban a félórában, amit a levegőben töltött, 24 repülőgép szállt le, vagy fel a közvetlen közelében. Azt mondja, egyszer lenézett, és egy Boeing-747-est is látott a lába alatt.

Saját leszállása sem volt zökkenőmentes: kiugrott a székéből, és ejtőernyővel ért földet – a landolást kisebb karcolásokkal megúszta.

Forrás: TheLadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés