A tudósok szerint is létezik a ledobott kaja 5 másodperces szabálya

Szerintünk szinte mindenki hallott már a sokat emlegetett, legendás 5 másodperces szabályról, mely szerint ha a földre ejtett ételt a landolás után rövid időn belül felkapjuk, akkor még bőven ehető állapotban lesz.

Hirdetés

Ugyan az évek alatt hallottunk már a szabály ellen és mellett szóló érvek és történetek tömkelegét, most úgy tűnik, hogy a tudósok is igazat adni. A kísérletek szerint egy beltérben, azaz konyhában, szobában vagy egy másik helyiségben leejtett étel gyors felkapás után szinte teljes biztonsággal fogyasztható, ha nincsenek szemmel látható és kétségkívül szennyeződésre utaló nyomok.

Anthony Hilton persze hangsúlyozta, hogy a földről való evés sosem teljesen kockázatmentes, a baktériumok mennyisége, a takarítás gyakorisága, a padló felülete és anyaga, valamint több egyéb tényező mellett az étel tulajdonságai is befolyásolják, hogy pontosan mennyi időnk van, hogy biztonságosnak lehessen nevezni az adott kaja elfogyasztását. Mielőtt azonnal elhíresztelnétek minden ismerősnek, muszáj leszögezni, hogy azért nem árt a tisztaság és a gyorsaság sem!

(forrás: Sickchirpse)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés