Egy szociális munkás részletezi, milyen a heroinfüggőség

A szociális munkások azok, akik beszélgetnek a drogos szülőkkel, vagy azokkal a gyerekekkel, akik nem maradhattak otthon, mert szüleik meghaltak, vagy “csak” képtelenek voltak leállni. Mondjuk a heroinnal. Sarah Boumphrey is szociális munkásként dolgozik, és nemcsak a vele kapcsolatba kerülő drogosok járják meg a poklot, hanem az ő kálváriájukon keresztül valamennyire Sarah is. Nemrég részletesen és őszintén kifejtette, hogyan hat a heroin az emberi szervezetre, és miért olyan pokolian nehéz ezzel leállni.

Hirdetés

Gondolj azokra a boldog pillanatokra, amikor gólt lősz egy meccsen, csillagos ötöst kapsz, előléptetnek, szüleid egy kiskutyával várnak otthon, kistestvéred vagy gyereked születik. Az életben ezeket a boldog pillanatokat azért érzed annyira tökéletesnek, mert a szervezetedben a “jó stressz” hatására dopamin, oxitocin, szerotonin és endorfin termelődik. Képzeld el, mi lenne, ha ezeket a boldogságérzéseket megtízszerezhetnéd! Éppen ezt lehet elérni a heroinnal, mert úgy tízszeres dopamintermelést segít előidézni.

heroin

És amikor az agyad már jelzi, hogy most már elég happy vagy, akkor a heroin két vegyülete, a morfin és a 6MAM csak még tovább pumpálja a boldogságlöketeket.

A legnagyobb probléma Sarah szerint a heroinnal is ugyanaz, mint a többi kábítószerrel: ha valaki rászokik, akkor az agya előbb-utóbb egyre kevésbé válaszol majd ezekre a kémiai anyagokra, ezért egyre nagyobb dózisok kellenek a kívánt hatás eléréshez. Ha pedig valaki le akar állni, nos, az rohadt nehéz. “A dopamin- és opioid receptorok jó ideig nem fognak tudni megfelelően reagálni a normál mennyiségű dopaminra. Vagyis aki le akar szokni, az jó sokáig, talán évekig nem fogja magát újra boldognak érezni” – mondta a szociális munkás. És ember legyen a talpán, aki ezt kibírja… Szerencsére azonban egyre több jó példát láthatunk, akiknek sikerül leszokniuk a legdurvább drogokról, köztük a heroinról is – itt, itt és itt is olvashatsz róluk!

Forrás: LadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés