Ez volt a viktoriánus kor egyik legbotrányosabb bűncselekménye

Julia Thomas ügyét a richmondi gyilkosságként is emlegetik. A nőt a cselédje, Kate Webster ölte meg, és ez tette az ügyet a viktoriánus éra egyik legbotrányosabb gyilkosságává. Mert hogy a tehetősebb polgárok addig sem bíztak igazán az alacsonyabb osztályokból származó cselédeikben, de ez az eset még inkább megingatta a beléjük vetett bizalmukat. Hogy mi történt Julia Thomasszal? Nos, a nő jelentős vagyont örökölt férje halála után, és úgy döntött, felvesz egy szolgálót, hogy még kényelmesebb élete lehessen. Az asszony Kate Webstert választotta, aki – miután férje és négy gyereke korábban meghalt – beleegyezett, hogy nála dolgozzon.

Hirdetés

Nem volt azonban könnyű dolga Mrs. Thomasszal, az idősödő hölgy ugyanis elég nehéz természetű volt, és folyton szidta a cselédjét.

The twice-widowed Julia Martha Thomas amassed some wealth from her late husbands and then hired a maid by the name of Kate Webster. Webster was once married with four children, but when they all died, she agreed to work for the elderly woman.

Kate Webster emiatt egyre többet ivott – másképp nem tudta elviselni Mrs. Thomast. Minden nap részegen járt dolgozni, hogy bírja a szidalmakat, ám egyszer munkaadója túl messzire ment. Összekaptak, majd Webster lelökte a lépcsőn és megfojtotta az idősebb nőt. A testet feldarabolta, megfőzte, majd meggyőzte egy barátját, hogy tegyék egy dobozba, és dobják be a Temzébe.

Thomas had a violent temper and she would often berate Webster harshly. Webster started to come to work drunk so she could deal with the yelling.

A dobozt persze elég gyorsan megtalálták, de Mrs. Thomas földi maradványai annyira szétmállottak, hogy az emberek azt hitték, csak valamelyik hentes dobott ki egy csomó húscafatot.

On Webster's last day, the miserable maid went out and got drunk. Thomas was furious and the subsequent insults sent Webster into a drunken rage. She then went ahead and threw Thomas down the stairs before choking her to death.

Mrs. Thomas szomszédai persze gyanút fogtak, ugyanis a hölgyet nem látták többé, a szolgáló viszont elkezdte elzálogosítani a dolgait. Mire szóltak a rendőrségnek, Kate Webster Írországba szökött. Ott elkapták, és tettéért kötél általi halálra ítélték.

Webster then proceeded to pawn off Thomas' stuff while disguised in her clothing. The neighborhood grew wise and she was eventually caught after fleeing to Ireland for a hot second. When the noose was wrapped around her neck, the Victorian public cheered.

Forrás: Viralnova.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés