1500 forintos henna festés okozta ezeket a horrorisztikus sérüléseket +16

Egy 22 éves brit lány nem is gondolta, milyen borzalmas véget ér majd marokkói nyaralása. Sophie Akis férjével és családjával vakációzott az afrikai országban, és a nyaralás vége felé egy henna festést is kínáló árus környékezte meg őket a strandon. Sophie korábban is viselt már hennát, és akkor is nagyon szeretett volna a kezeire mintát festtetni, de az anyukája kérésére végeztek egy bőrpróbát, és csak 24 órával később festette fel az árus a választott mintákat Sophie mindkét kezére. De bár ne tette volna, a lánynak ugyanis rövid időn belül égni kezdett a festés helye, majd elég csúnyán fel is hólyagosodott.

Hirdetés

Ő itt Sophie, mögötte pedig a mamáját, Wendy-t látod. A következő képen megmutatjuk a henna festés végeredményét is, de készülj fel, mert elég durva lesz!

Sophie Akis (right, with her mother, Wendy) suffered a horrific reaction which left her hands swollen and 'blistered' after getting a 'black henna' tattoo on holiday in Agadir, Morocco

Így néztek ki Sophie kezei a hennázás után, amiért 4 fontot (körülbelül 1500 forint) fizetett:

The 22-year-old, who was on holiday with her husband and other relatives, even opted to have her skin tested and waited 24 hours before paying the equivalent of £4 for the popular temporary inking. (Above, Sophie's injuries)

A lány anyukájának elmondása szerint a hotel közelében egy gyógyszerész adott gyorsan egy kis krémet, fájdalomcsillapítót és kötszert Sophie-nak, és mivel másnap már haza is repült férjével Törökországba, ott egyből az egyik helyi kórházba mentek ellátásért és gyógyszerért.

Az orvosok szerint allergiás reakció okozta ezeket a csúnya elváltozásokat. Jódoldatot és kortizon krémet adtak a lánynak, előbbiben 10 percenként kellett áztatnia a kezét két napon keresztül, hogy enyhüljön a fájdalom és múljanak a hólyagok.

Wendy, 56, said that as soon as her daughter and husband landed in Turkey where the couple now live, they went straight to their local hospital. The British Skin Foundation has launched a campaign to #AvoidBlackHenna as summer approaches

Anyukája szerint remélhetőleg hegek nélkül elmúlik majd a hennázás nyoma Sophie kezeiről, de mindketten szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy bizony elég veszélyes lehet egy kis henna festés a nyaralások során. Mindenkit arra kérnek, hogy inkább mondjanak nemet erre a dologra, mert a kockázatok és mellékhatások elég kellemetlenek lehetnek.

Sophie even had a test done first as she reacted badly to hair dyes when she was younger

'Her hands were swollen and blistered,' said Wendy, a housekeeper from Yardley Wood, Birmingham

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés