Ennyivel később merülhet le az iPhone-od, ha törlöd a Facebook alkalmazást

Bizonyos applikációk használata jobban meríti okostelefonunkat, de ezek közül is talán a Facebook a legnagyobb energiarabló. Legalábbis az Inc. újságírója, John Koetsier szerint, aki nagyon egyszerűen bizonyította be, hogy a Facebook mennyire meríti az akkumulátort: megnézte, melyik alkalmazás fogyasztja a leginkább iPhone 7-esének töltöttségét, majd amikor azt látta, hogy a Facebook szívja el az energia felét (!), törölte a Facebook alkalmazást. Ezután megnézte, így meddig bírja egy töltéssel, és arra jutott, hogy a telefonja által jelzett eredmény helyes volt: pontosan kétszer addig bírta a Facebook app nélkül, mint előtte.

Hirdetés

Ha most azt gondolod, hogy persze, az újságíró állandóan Facebookozott, gyorsan eláruljuk, hogy mindössze napi 4-5 alkalommal ment föl, és összesen maximum 30 percet használta naponta.

A smartphone user shows the Facebook application on his phone in Zenica, in this photo illustration

Szakemberek szerint ennek az az oka, hogy a Facebook alkalmazás elindításával egy csomó más dolgot is bekapcsolunk, pl. a helyszín-meghatározást, és ezek merítik leginkább az aksit. Hogy mi segíthet? Nos, azt mondják, ha kikapcsoljuk az alkalmazás frissítését a háttérben vagy teljesen kilőjük az appot, ha nem használjuk, az is segít, de egyesek szerint Kietsier törlés megoldása hozza a legbiztosabb eredményt. Ha nem bírod a barátok hírei nélkül, akkor mi azt javasoljuk, telepítsd a Facebook app helyett a Facebook Lite-ot. Ez kevesebb helyet foglal és sokkal kevésbé meríti az aksit is.

facebook battery life

Forrás: Complex.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés