Ilyen luxusban éltek a rácsok mögött egy bűnbanda tagjai

Ha nem nyilvánították volna túlzsúfoltnak a hondurasi, tamarai börtönt, és az illetékesek nem döntöttek volna úgy, hogy máshová kell költöztetni a rabokat, akkor talán a mai napig nem tudnánk, micsoda luxusban éltek odabent a Mara Salvatrucha, vagy rövidebben az MS-13 nevű bűnbanda tagjai. A több száz elítélt mintha nem is börtönben lett volna, hanem inkább egy hosszúra nyúlt videojáték-partin a haverokkal: 132 centis tévéiken már élvezhetően ment a FIFA és GTA.

Hirdetés

Mutatunk is néhány képet: ezek a cellák az átlagos közép- és dél-amerikai börtönök többségéhez képest ezek dizájner lakosztályok!

An enormous 52-inch screen used by MS-13 gang members to play video games like FIFA

Pleasure rooms that accommodated the prisoners

A szobákban légkondi, hűtő és hangfalak is voltak. A rabok valószínűleg bármit behozathattak vagy megszerezhettek, szerintünk nem lehetett túl szigorú az ellenőrzés…

A vezetők időről időre ellátogathattak a Kámaszútra szobák egyikébe, ahol a feleségük vagy barátnőjük várta őket egy kis légyottra.

The Karmasutra sex room which was made available to senior gang members when their wives visited

A videojátékok és egyéb, a rácsok mögött luxuscikknek számító holmi mellett kávéfőzőjük is volt – több is.

As well as access to the sex room and huge TV's, prisoners were also able to get their hands on food blenders and PlayStation games God of War, FIFA, Uncharted 3 and Grand Theft Auto

A falakon a már elhunyt bandavezérek képei díszelegtek.

One room had a mirror framed in a snake shape and also portraits of deceased gang leaders

Az MS-13 banda tagjai egyébként a legjobb gyilkosok hírében állnak. Pontosak, könyörtelenek és brutálisak – mivel machetével ölnek, nem igazán van menekvés előlük. A szervezet egyesek szerint üzletszerűen épül fel, mert mindenkitől pénzt szednek – már a belépésért fizetni kell, de a Daily Mail azt írja, ez nem egy borsos összeg, mindössze 10 dollár (bár arrafelé valószínűleg többet jelent ez az összeg, mint nálunk).

Four unidentified members of the Mara Salvatrucha "MS-13" (juvenile gang) show their tattoos in the unit where they are kept imprisoned in the National Penitentiary in Tamara

A bandatagokat most egy sokkal szigorúbb, nagyobb biztonsági fokozatú börtönbe költöztették át, ahol nem hisszük, hogy a most hátrahagyott körülményekhez hasonlók várták őket.

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés